Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vojvođanska lepota različitosti predstavljena na Trgu ujedinjenja u Temišvaru

Vojvođanska lepota različitosti predstavljena na Trgu ujedinjenja u Temišvaru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

U četvrtak, 14. jula 2016. godine, učinjen je veliki korak u promociji Vojvodine i njenih turističkih potencijala. Predstavljanje Vojvodine kao primamljive turističke destinacije od strane Turističke organizacije Vojvodine započeta je Danima Vojvodine u Beogradu 2013. godine. Sada su se stekli uslovi da se ta promocija unapredi i da sa turističkom ponudom i proizvodima Made in Vojvodina bude upoznat i regiona.

- Ovo je prvu put da TO Vojvodina organizuje „Dane Vojvodine u Temišvaru“ i za to postoji opravdan razlog - rekla je tim povodom Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodina. Porast rumunskih turista u Vojvodini, u odnosu na prethodnu godinu, porastao je čak 17,6% a noćenja oko 15%. Ona je istakla da iako je akcenat ove prezentacije na banatskim opštinama, koje su zbog blizine rumunskim susedima, i do sada bile najposećenije, TO Vojvodina se odlučila da osim turističke opština iz Banata: Vršca, Zrenjanina, Kikinde, Kovina, Novog Bečeja i Bele Crkve, predstavi destinacije poput Novog Sada, Temerina i Žablja iz Bačke, i Šida iz Srema, i njihovu specifičnu, istovremeno i jedinstvenu i šaroliku turističku ponudu Vojvodine.
Ovoga puta, predstavljene su manifestacije koje će se održati u vojvođanskim opštinama tokom predstojećeg leta i jeseni. Zainteresovanoj publici bili su dostupni propagandni materijali: prospekti, katalozi, liflete na rumunskom jeziku, ali i konkretna gastronomska ponuda, etno sela, salaši, čarde, vinarije, pre svega sa područja vršačkog vinogorja, ali i jedinstveno u Evropi vino Muskat Krokan sa Bisernog osrtva. Vojvodina se predstavila i rakijama, sirevima, suvomesnatim proizvodama (kobasicom, šunkom, majoškom, švarglom), pogačicama i drugim čudesima od kiselog i lisnatog testa, makovnjačama, orehnjačama i drugim štrudlama, salčićima i mnoštvom drugih slasnih ukusa koje krase vojvođansku kuhinju.
Jedan od kratkoričnih ciljeva, kada su u pitanju turisti iz Rumunije, koji su najprisutniji u pograničnim banatskim opštinama, je da se upoznaju sa najposećenijim destinacijama u Vojvodini: Novim Sadom, Fruškom gorom, Sremskim Karlovcima, Palićem i Suboticom, ali i da otkriju neke nove. Manifestaciju su svojim prisustvom podržali potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, gospodin Ivan Đoković, vlade koja turizam uvrstila u 10 prioriteta budućeg razvoja pokrajine, generalni konzul Srbije u Temišvaru, gospodin Lazar Manojlović, predsednik Saveza Srba u Rumuniji, gospodin Ogljen Krstić, direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević. Manifestaciju je podržala i Privredna komora Vojvodine, jer je cilj TOV-a da se na ovaj način, koji bi trebao da preraste u tradiciju, promovišu i mala i srednja preduzeća.
Gospođa Pavlović je zadovoljna uticima koje je ovaj događaj ostavio na građane Temišvara, a pre svega interesovanjem tamošnjih medija. Ovom događaju prisustvovao je i veliki broj turističkih agencija iz Rumunije. .
Poslovično dobre odnose između dve države, potkrepljuje i saradnja u okviru IPA programa prekogranične saradnje. Takav je bio projekat izgradnje Biznis inkubatora u sklopu Tehnološkog parka u Vršcu; izgranje biciklističke staze uz Begej do granice sa Rumunijom, (i dalje od granice do Temišvara) u Zrenjaninu; projekat "Made in Banata“, u kojem su između ostalih učestvovale Regionalne privredne komore iz Temišvara kao vodećeg partnera u projektu iz Rumunije, i predstavnici Regionalnih privrednih komora iz Pančeva, Zrenjanina i Kikinde...
- Smatram da ovakve manifestacije treba da budu što zastupljenije jer imaju potencijal za ostvarenje značajnijeg uticaja i davanja doprinesa ostvarivanju tešnjih kontakata po pitanju unapređenja međuregionalne saradnje. Ovde smo razgovarali i o nekim zajedničkim projektima na raznim poljima i to je velika stvar. TOV će se svakako potruditi da u narednom periodu bude što više ovakvih manifestacija. U planu su nam zemlje u okruženju i nadamo se da ćemo imati uspešan odziv, kao što je bio i ovaj u Temišvaru – zaključila je Nataša Pavlović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com