Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Novica Blažin: Gospojina 2016 će biti sadržajna, a POLJO FEST će obeležiti novine

Novica Blažin: Gospojina 2016 će biti sadržajna, a POLJO FEST će obeležiti novine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

U Privrednoj komori Vojvodine, u utorak, 19. jula, održana je pres konferencija na kojoj je najavljena predstojeća manifestacija, Gospojina 2016, u okviru koje će u Novom Bečeju, od 26.-28. avgusta, po četvrti put biti održan POLJO FEST.

Tom prilikom predstavnicima medija su se obratili: pomoćnik ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine, mr Nenad Katanić, pokrajinski sekreta za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, mr Vuk Radojević, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine, Radislav Jovanov, predsednik Organizacionog odbora POLJO FEST-a, Matija Kovač i predsednik Organizacionog odbora Velikogospojinskih dana, Novica Blažin. Predsednik Organizacionog odbora Velikogospojinskih dana – GOSPOJINA 2016, gospodin Novica Blažin, se zahvalio svim prisutnima, koji su kao učesnici ili predstavnici medija, došli na ovu konferenciju, i podržali napore organizatora, Opštinu Novi Bečej i Turističku organizaciju opštine Novi Bečej, da ovaj festival poljoprivrede dovedu na zavidan nivo, onakav kakvu jedna poljoprivredna manifestacija, u srcu kraja u kojem je poljoprivreda od vitalnog značaja, i zaslužuje.
Gospodin Blažin je u kratkim crtama prisutne upoznao sa programom predstojeće, 11. Gospojine, uz napomenu da se neće razlikovati u odnosu na prethodna izdanja. Kao i do sada, prvog dana manifestacije, u petak, biće održana dva takmičenja: tamburaških bandi i u kuvanju riblje čorbe. Registracija takmičara za Gospojinski kotlić, počeće od 16:00, kada je i zvanično otvaranje POLJO FEST-a. Za takmičenje u kuvanju tradicionalno vlada ogromno interesovanje, pa se očekuje da se na obali Tise založi i preko 100 vatri, na kojima će se širiti miris iz isto toliko kotlića. Već za 21:00 predviđeno je proglašenje pobednika u obe konkurencije, a sat kasnije nastupiće Garavi sokak. U subotu program počinje od 10:00, kada će se kapije POLJO FEST-a i Etno bazara - sajma rukotvorina i domaćih radinosti na kojem će svoje umeć pokazati preko 130 izlagača iz cele Srbije, otvoriti, ali i Dečja ulica u Avliji zabavliji i Glavaševa kuća (u kojoj će članovi Zavičajnog kluba održati Godišnju skupštinu). Subota će svakako biti poseban dan za mališane, jer će Dečja ulica združenim snagama sa Avlijom zabavlijom proslaviti punoletstvo - odnosno 18-ti rođendan uz prigodan program namenjen najmlađim posetiocima. Za 18:00 zakazana je Litija, koja će proći gradom do hrama Uspenja Presvete Bogorodice. Dan se završava koncertima mađarske grupe PLAYBOYS, sarajevske - ZABRANJENOG PUŠENJA i zagrebačkog PRLJAVOG KAZALIŠTA.
U nedelju se program nastavlja od 10:00 otvaranjem Etno-bazara i POLJO FEST-a, a Revija paradnih zaprega - defile i takmičenje jednoprega, dvoprega, četvoroprega i petoprega, manifestacije iz koje je izrasla Gospojina današnjeg formata, počinje u 13:00. I u nedelju od 14:00 časova najmlađi će moći da uživaju u sadržajima koje su organizatori pripremili za njih. Večernji koncerti počinju nastupom Lexington benda u 20:00, koncertom Saša Matića, a kraj fešte označiće veliki vatromet u ponoć.
Gospodin Blažin je sve koji su u prilici, pozvao da dođu na Gospojinu 2016., jer su organizatori, učinile sve da i ove godine program bude sadržajan i raznovrsan i za najmlađe i za odrasle, i za one koji na manifestacijije dolaze zbog zabave, zbog koncerata, ali i poljoprivrednike, koji će na POLJO FEST-u imati šta i da vide i da čuju, a pripremljene su i neke novine, koje će doprineti njegovom kvalitetnijem izdanju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar