Mon02192018

Poslednja izmena:01:14:42 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Borovnici u pohode i još mnogo toga za vikend na Kopaoniku

Borovnici u pohode i još mnogo toga za vikend na Kopaoniku

  • PDF

Kopaonik je od 29. jula do 31. jula 2016. godine biti domaćin već tradicionalne manifestacije “Dani borovnice”. Tokom “Dana borovnica” biće izloženi domaći proizvodi od borovnice koji će moći da se kupe na prodajnim štandovima svakog dana u vremenu od 09-22h u okviru apartmanskog kompleksa Konaci.

 Posetioci će takođe moći da učestvuju u brojnim aktivnostima. Samonikla borovnica se prostire na 300 hektara na Kopaoniku, a bere se krajem jula i početkom avgusta. Organizatori manifestacije su: Turističko sportska organizacija Raška, Opština Raška, Turistička organizacija opštine Brus, Nacionalni park Kopaonik i MK Mountain Resort.
Ovog vikenda posetioci na Kopaoniku imaće priliku da probaju čuvenu kopaoničku borovnicu i ručno izrađene proizvode od borovnice. Tokom manifestacije, tradicionalno će se održati i takmičenje u berbi borovnica, ocenjivanje proizvoda iz domaće radinosti, kao i pešačka tura i panoramska vožnja žičarom za sve ljubitelje prirode. Idealna planinska klima, promotivne cene letnjih aranžmana i bogat kulturno-umetnički program tokom trajanja manifestacije, biće odličan povod da veliki broj gostiju ovaj tropski vikend zamene za odmor i uživanje u prirodi.
Svi turisti ovog vikenda koji posete Kopaonik moći će da ostvare 20 posto popusta na cenu karata za neke od brojnih sadržaja zabavnog parka Kopaonik. Prijatne temperature i veoma dostupne opcije koje se nude za porodični odmor u prirodi privlače sve veći broj turista na srpske planine i predstavljaju idealan izbor za godišnje odmore, ali i za vikend putovanja. Turistima koji se odluče za leto na planini na raspolaganju su panormaske vožnje žičarom, pešačke ture, staze za mountain bike i mountain cart. Takođe, na raspolaganju su i adrenalinske atrakcije poput boba na šinama, zip lajna i tjubing staze.
Program manifestacije “Dani borovnica”:
29.07. (petak)
• 12h - Svečano otvaranje, pozdravna reč organizatora
• Kulturno - umetnički program (učestvuje KUD iz Raške)
• 13h - Takmičenje u berbi borovnica na lokalitetu koji odredi Nacionalni park Kopaonik
• 14h - Predavanje na temu očuvanje i zaštita borovnica u prostorijama Nacionalnog parka
• Prodajni štandovi proizvoda od borovnice, kao i proizvodi domaće radinosti biće postavljeni od otvaranja manifestacije
30.07. (subota)
• 10-13h Pešačka tura „Borovnici u pohode“, u organizaciji Planinarsko-ekološkog društva "Zeleni putokazi“. Polazak sa trga Konaka u 10h, povratak do 13h.
• 11h - Start pešačke trke "Trail race Kopaonik"
• 13h - Kulturno - umetnički program (učestvuje KUD iz Brusa)
• 11-14h -Ocenjivanje proizvoda od borovnice u kategorijama: Alkoholna pića, sokovi, slatka i želei, džemovi i pekmezi
• 15h - Svečano zatvaranje manifestacije i dodela nagrada.
31.07. (nedelja)
• Biciklistička trka "Tri strane Kopaonika"

Tekst: www.infokop.net
.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar