Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Šajkaški kulturni dani od 05. do 30. septembra

Šajkaški kulturni dani od 05. do 30. septembra

  • PDF

Zlatno pravilo da se kultura sreće samo po većim turističim centrima i gradovima je prekršeno. „Šajkaški kulturni dani“, u organizaciji Fondacije „ETNOS”, meštanima i gostima ovog naselje u opštini Titel u Južnobačkom okrugu, u kojem živi nešto više od 4.500 stanovnika, tokom avgusta i septembra mesto su susreta i druženja pesnika, slikara, glumaca i drugih umetnika. „Šajkaški kulturni dani“ ove godine počinju muzičkom happening-om, u petak, 05. avgusta, pod nazivom „Da se ne zaboravi” u kome učestvuju KUD “Šajkaš”, Miša Blizanac, “Veseli Banaćani” …

Nedelju dana kasnije, 12.08., biće organizovano književno veče, a mesto susreta je Biblioteka „Dimitrije Avramović“ Šajkaš.
U petak 19. 08., sa početkom u 11:00 i 18:00, počinje likovna kolonija „Sagradiću šajku“ i umetničko veče „Nama za dušu“.
„Ništa bez osmeha“ je tema večeri humora i pesme, koja će biti održana 26. avgusta.
U naredni mesec ulazimo sa žurkom „Opet u školi“ koja će biti održana prvog petka septembra (02. septembra).
Ribarsko veče pod nazivom „Riba i vino“ biće održano 09. septembra.
Veče posvećeno ljubavi, pesmi, druženju, životu, nama... zakazano je za 16. septembar, a deset dana kasnije je muzičko veče pod nazivom „Pesma u nama“.
Kruna svih ovih aktivnosti je tradicionalna manifestacija „Zdrava-ekološka hrana svakog dana“ najavljena za poslednji dan septembra. Njoj je prošle godine pridružena „Šajkaška zimnicijada“, koja je imala zapažen uspeh, kako među meštanima, proizvođačima, tako i gostima, konzumentima i ljubiteljima ukiseljenog povrća, kupusa, pečenih paprika, ajvara, kompota, džemova i slatka od voća... Gosti manifestacije ove godine: dr Žarko Ilin, dr Zoran Keserović, dr Srđan Keremešić, dr Sanja Vasiljević, dr Mirjana Vasić, dr Anamarija Petrović, dr Jelica Gvozdenović, dr Slobodan Puzović, mas-ing. Brankica Babec, Zoran Kerkez, Đoka Varenika, zaduženi za stručan deo manifestacije. Njih će podržati umetničko-zabavnim programom: „Limanski bećari“, horovi iz Sremske Mitrovice i Srbobrana, KUD „Šajkaš“ i drugi. Svi programi se održavaju petkom, sa početakom u 18:00 časova, osim likovne kolonije čiji početak je zakazan za 11:00 i kultne šajkaške manifestacije „Zdrava-ekološka hrana svakog dana“ i „Šajkaške zimnicijade“ koje počinju u 12:00.
Domaćini Ružica Babec i Gojko Todorović učiniće sve kako bi se u prostorijama ETNOS-a (Nikole Tesle 12, Šajkaš), tokom ovih druženja i učesnici i gosti naučili nešto novo od onoga što su čuli, videli i doživeli, a istovremeno osećali se prijatno, udobno i zadovoljno.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar