Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Magična radionica šminke Ane Pejdić u srcu Tešnjara

Magična radionica šminke Ane Pejdić u srcu Tešnjara

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

U samom srcu Tešnjara, starog grada Valjeva, poznatog kao filmski grad u kom su snimali “Ivkovu slavu”, “Šešir profesora Koste Vujića”, i druge, u svojoj bajkovitoj radionici ukrašenoj dekupaž ružama poznata valjevska šminkerka Ana Pejdić u sklopu jubilarnih tešnjarskih večeri otvorila je izložbu radova prikupljenih godinama rada.

Među tradicionalnim radnjama grnčara, bojadzije, sarača, šivenja, tašnera, kafana u tzv. Skadarliji broj dva nalazi se i radionica šminkanja Ane Pejdić koja na Tešnjarskim večerima ima svoj inaugurativni deo i do zatvaranja ima otvorenu diskusiju sa ženama kako da se doteraju, a i bolje upoznaju sa Aninim radom kroz fotografije što za magazine, revije, venčanja kao i dnevnih varijanti našminkanih Valjevki, a i Valjevaca, poznatih kao što je Milan Đurđević iz “Nevernih beba”.
- Ispod moje četkice je prošlo puno ljudi - ističe Ana Pejdić, koja je radila seriju “Priđi bliže” s Petrom Stanojlovićem.
Od maturantkinja, mlada, kojima je to najlepši dan u životu, što podrazumeva da su vrlo zahtevne, do mama koje je šminkala sa bebama u naručju, kao i starije gospođe kojima, kako kaže je bar na trenutak vratila deo mladosti i svežine make-up artistkinja Ana Pejdić uživa u svom poslu i ističe da dizajneri uglavnom imaju tzv. “tipsku šminku” što joj predstavlja lakoću u izvršenju zadataka precizno definisanog.
- Lepo je znati da neko računa na tebe sto posto i da ti daje puno poverenje. Osećam se snažnom i uvek se trudim da dam maksimum - objasnila nam je Ana kako funkcioniše biznis nove ere šminkanja i u Valjevu.
Na Tešnjarskim jubilarnim 30’ večerima nastupa u okviru njih po treći put i ova čuvena valjevska zanatlijka cenjena po svom zanatu.
- Kao kruna mog dosadašnjeg iskustva je nastup Škole šminkanja koja je iznedrila mnoge nove mlade šminkerke sa kojima i dalje sarađujem i promovišem ih jer sarađujem sa pozorištima u Valjevu, Užicu, Atelje, Pozorištem na Terazijama, kao i sa agencijama za fashionweek Fox, Elit, MissYU, Diva kao i Valjevsko novo lice.
Tešnjar je vrveo od istorije i kaldrme, a i od inauguracije artistkinje Ane Pejdić koja je svojom pozitivnom ergijom primila i u radionicu i ispred nje zainteresovane žene, devojke i devojčice koje su došle po tajnu lepog izgleda i dodale da je kutak prostorije kao iz bajke sobe “Trnove ružice” sa baldahinima i originalnim motivom singerice za korekciju noktiju.
Zanati su in. Zanati se pokazuju jer od toga se živi zapisano je još od Turaka u srcu Tešnjara.
Petar Tar Lazić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com