Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE IV Poljo-fest bogatiji i raznovrsniji

IV Poljo-fest bogatiji i raznovrsniji

  • PDF

Matija Kovač predsednik Organizacionog odbora Poljo-festa, segmenta „Gospojinskih dana – Gospojina 2016“, koji pretenduje da bude drugi najveći i najposećeniji sajmam poljoprivrede u Srbiji, odmah iza Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, na konferenciji za novinare održanoj 17. avgusta u Novom Bečeju, obavestio je prisutne o proverenim standardnim, ali i novim programima, pripremljenim za ovogodišnje, četvrto izdanje ovog sajma.

- Na Poljo-festu, poljoprivrednicima i svim posetiocima poslovično su najinteresantnije mašine. Ove godine osim izložbe poljoprivredne mehanizacije, biće uvedeno takmičenje u upravljanju traktorima, a troje najuspešnih će sponzor, Trigrema – Texaco, darivati vrednim nagradama. U subotu, od 15:00 do 18:00 časova je vreme predviđeno da se poljoprivrednici oprobaju u toj veštini, i verujemo da će to biti nešto što će zaživeti i biti tradicionalni deo svakog narednog Poljo-festa.
Prethodnih godina se nismo previše obraćali stočarima, iz razloga što smo imali dilemu u kom pravcu da usmerimo ovu manifestaciju. Od ove godine jedan dan će biti rezervisan za stočare. U subotu, osim izložbe stoke, biče održani paneli na temu stočarstva. Verujem da će od naredne godine ovaj Dan stočara biti produžen na sva tri dana - izjvaio je za portal TopSrbija.com gospodin Kovač.
Zbog želje posetilaca Poljo-festa, pre svega poljoprivrednika, da vide mašine u radu, organizatori su godinama unazad obezbedili parcelu, koja se nalazi u produžetku prostora održavanja manifestacije, koja je dostupna svim izlagačima da je koriste i predstave svoje proizvode potencijalnim kupcima, što može olakšati i ubrzati donošenje njihove odluke o kupovini iste.
Da je opština Novi Bečej poljoprivredni kraj i da se svakako dosta računa vodi o poljoprivredi, govore i najavljeni paneli, koje iz godine u godinu posećuje sve veći broj posetilaca Poljo-festa. Na njima će se govoriti o najaktuelnijim pitanjima koje interesuju poljoprivrednike.
U petak, na dan otvaranja, biće iskorišćeno prisustvo predstavnika republičkih ministarstava i pokrajinskih sekretarijata, kao i pratećih službi kao učesnika panela na temu: „ Državni i pokrajinski podsticaji i agrarna politika“; u subotu zbog Dana stočara teme će biti vezane za svinjogojstvo, govedarstvo i probleme u toj oblasti; nedelja će biti rezervisana za razgovore o ratarstvu, a na dnevnom redu su i pitanja skladištenja poljoprivrednih proizvoda i kako unaprediti tu oblast.
Da ceo događaj učine zanimljivijim, organizatori su ustanovili tombolu. Kupon je ulaznica za Poljo-fest u vrednosti od 100 dinara, a učesnike očekuju vredne nagrade. Izvlačenje i uručivanje nagrada će biti održano u nedelju u 19:00 časova. Istovremeno će biti i proglašenje tri najuspešnija u Trigrema – Texaco upravljanju traktorom.
Organizatori najavljuju da će u subotu, pre panela stočarima biti dodeljene 50 doza semenskog materijala kompanije „Fruškogorska d.o.o“ iz Novog Sada, u kojoj učestvuju svi oni koji popune anketni obrazac, što je takođe jedna od novina.
Sve u svemu očekuje nas mnogo novina, zanimljivosti i lepog druženja.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com