Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Tortijada u Temerinu uspela iz prve

Tortijada u Temerinu uspela iz prve

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

U Temerinu, čuvenom po najvećoj gurmanskoj manifestaciji posvećenoj pasulju, ali i po Međunarodnom januarskom sajmu vina i rakije, od ove godine, održava se i jedna slatka manifestacija - TORTIJADA.
Temerinčanke su vredne žene. Ono što njihova mašta i zlatne ruke mogu da naprave, malo ko ume. Neke to pokazuju u okviru par mesnih udruženja žena, druge isključivo koriste ovakve prilike, i svojim umećem pokušavaju da zarade dinar više.

Svi one se rado odazivaju i na skupove na kojima svojim proizvodima i rukotvorinama, mogu nekom da pomognu.
Prva po redu – Tortijada, uz mini sajam hrane, pića i ručnih radova, u Sportskoj hali u Temerinu, koju je organizovalo Humanitarno udruženje “Dete Temerina”, a podržala Turitička organizacija opštine Temerin, već u prvom pokušaju je okupila pedesetak izlagača i privukla veliki broj posetilaca, one koji vole slatkiše ili one željne da dođu do zdravih, domaćih proizvoda, od poljoprivrednih, preko rakija, vina, sokova, posebno soka od kuvanog paradajza i drugog. Oni koji paze na unos ugljenih hidrata, i koji nisu imali potrebe za proizvodima domaće proizvodnje, za uspomenu su mogli da kupe neki suvenir iz ove opštine iii tako ovaj dan zadrže u posebnom sećanju. Manifestacija je bila humanitarnog karaktera, a sva sredstva od prodaje torti i od same manifestacije biće donirana socijalno ugroženoj deci u opštini Temerin.
Ova manifestacija je imala i takmičarski karakter, a najlepše i najukusnije svečane, dečje i šlag torte, kod publike su izmamile osmehe i ideje za neka nova slavlja, a kod žiria muku da od okruglih, trouglastih ili pravougaonih i drugih raznih maštovitih oblika, prizemnih i spratnih, izaberu pobedničku.
Za najbolje organizatori su obezbedili vredne nagrade, a prigodnim poklonima su darivani i svi učesnici ove manifestacije.
Prema rečima v.d. direktorke Turističke organizacije Temerin, gospođe Jovane Đurđević, ova manifestacija je nadmašila očekivanja, što brojem izlagača što posetom i smatra da je upavo ovako jedna slatka priča nedostajala grupi događaja organizovanih u Temerinu.
- Šta god da započemo u ovom mestu, sve se nekako primi, pa se nadam da će i Tortijada, biti dugog trajanja – izjavila je gospođa Đurđević.
Pokrovitelj manifestacije bila je Opštine Temerin, generalni sponzor zrenjaninski „Dijamant“, a prijatelji Kancelarija za mlade i štamparija „Dive print“ Temerin.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija/media_set?set=a.1381888948491261.1073743518.100000105079334&type=3&pnref=story.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com