Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Matematičari PMFa trče još jedan krug

Matematičari PMFa trče još jedan krug

  • PDF

Na predstojećem Novosadskom maratonu, koji se održava 16. oktobra, Departman za matematiku i informatiku novosadskog PMF-a učestvuje opet. Iako je u pitanju duplo duža deonica (trči se maratonska distanca od 42195m), čak dve ekipe matematičara-maratonaca će biti na startu u dve štafetne trke.

Štafeta 1 “Puževi” nastupiće u sastacu: Nataša Spahić, Miloš Stojaković, Stefan Hačko, Kristina Ago, Andreja Tepavčević, Aleksandara Pavlović i Milana Ćolić, a štafetu 2 pod nazivom “Kornnjače” činiće: Nataša Krklec Jerinkić, Danijela Tešendić, Branimir Šešelja, Nikola Trkulja, Gabrijela Obradović i Vlado Uljarević.
Ukupno je trinaestoro takmičara sa ovog Departmana prihvatilo izazov, a svaki put ih je sve više. Među njima su i bračni par Tepavčević-Šešelja, već poznati maratonci i alpinisti, Danijela Tešendić i Miloš Stojaković COOL naučnici , promovisani u okviru ovogodišnje manifestacije Noć istraživača i Stevan Hačko, student generacije. Želimo im lep dan, bez kiše, medalje i puno uživanja, jer oni su najbolji primer da je samo u zdravom telu, zdrav i duh!
Više o maratonu na: http://www.marathon.org.rs/.
Više o ekipi: https://www.pmf.uns.ac.rs/vesti/zanimljivosti/maraton.
Više o bračnom paru Šešelja Tešendić na: http://www.topsrbija.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4462:brani-par-profesora-sa-departmana-za-matematiku-i-informatiku-novosadskog-pmf-a-svaki-slobodan-trenutak-provodi-na-visinama&catid=304:predstavljamo&Itemid=400.
Više o Danijeli Tešendić: http://www.mojnovisad.com/moj-grad/novosadjani/novosadjani-priroda-sortira-misli-i-brise-stres-iz-organizma-id11641.html.
Više o Milošu Stojakoviću http://www.24sata.rs/nas-najbolji-mladi-naucnik-mogao-je-da-bira-gde-ce-da-zivi-njegov-izbor-sve-je-sokirao/16354.
Više o Stefanu Hačku: http://kikinda.civilon.com/stefan-hacko-student-generacije-na-novosadskom-pmf-u-zelim-da-ostanem-u-srbiji/.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com