Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA KULTURNA BAŠTINA Pobeda na izboru za Evropsku prestonicu kulture pripada svim Novosađanima

Pobeda na izboru za Evropsku prestonicu kulture pripada svim Novosađanima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Povodom titule - Evropska prestonica kulture 2021. godine koju je Grad Novi Sad osvojio 13. oktobra u Briselu, gradonačelnik Miloš Vučević i predsednik organizacionog odbora ''Novi Sad 2021“ Nemanja Milenković, u prisustvu članova tima koji je realizovao ceo projekat, održali su konferenciju za novinare u Svečanim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Gradonačelnik Miloš Vučević najpre se zahvalio na čestitkama i podršci svim Novosađanima od kojih je primio nebrojano mejlova i poruka, ali i predstavnicima medija koji su od početka pratili proces kandidature.
- Proces kandidature nije počeo ove ili prošlle godine, već pre deset godina. Međutim, najvažnije je da smo u finišu kampanje uložili maksimalan rad i trud i na kraju smo uspeli da osvojimo značajnu titulu. Zahvaljujem se Nemanji Milenkoviću, ali i ostalim ljudima koji su bili nosioci projekta, jer ja sam davao političku podršku i obezbeđivao uslove za njihov nesmetan rad. Veliko hvala predstavnicima ustanova kulture u Novom Sadu, ali i predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Pokrajinskoj vladi i Igoru Miroviću i svima koji su nam pružali nesebičnu podršku - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.
On je kao poseban uspeh u procesu kandidature naveo ostvarenje visokog nivoa participativnosti nevladinog sektora, kao i izvanrednu saradnju sa gradovima koji su prošli to iskustvo.
- Zastupali smo naš grad i našu državu na najbolji način, i konačno pokazali da umemo i da pobeđujemo. Pred nama je proces koji neće biti završen 2021. godine, i koji će se razvijati u nekoliko pravaca. U ličnoj karti Grada Novog Sada trajno će biti zabeleženo da je on 2021. bio Evropska prestonica kulture - rekao je gradonačelnik Vučević.
Nemanja Milenković takođe se zahvalio svim ljudima koji su doprineli velikom uspehu Novog Sada.
- Eđšeg, mesto gde smo se okupili, na Mađarskom znači - zajedno, a to je bila moja osnovna vizija Novog Sada i njegove kandidature za prestižnu titulu. Mnogi gradovi su se, zahvaljujući toj tituli, potpuno transformisali, a kakvo će biti iskustvo Novog Sada zavisi od svih nas. Najznačajniji svetski mediji objavili su vest da je Novi Sad postao Evropska prestonica kulture za 2021. godinu, i ta je poruka stigla do svih meridijana - naglasio je Nemanja Milenković i zaključio da pobeda na izboru za Evropsku prestonicu kulture pripada svim Novosađanima.

 


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com