Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Vege&vegan restoran: Hrana zdravlja za sve one koji sebi žele dobro

Vege&vegan restoran: Hrana zdravlja za sve one koji sebi žele dobro

  • PDF

Vege&vegan restoran zdrave hrane otvoren je u junu 2016., u centru Novog Sada (u pasažu Jevrejska 16, preko puta Sinagoge).

„Odlična hrana, prijatan ambijent, ljubazno osoblje...“, „Svaka preporuka, za svakoga po nešto.Veliki izbor organske hrane...“, „Divna, sveža i pažljivo pripremljena hrana. Zdravlje pre svega“, „Prijatan ambijent, mirisi hrane koja budi čula“, „Hrana bez glutena i istinska energija“ - samo su neki od komentara onih koji su posetili Vege&vegan restoran, vlasnika Suzane i Predraga Seferovića, restorana vegetarijanske i veganske ishrane. Ovaj bračni par posle četiri meseca rada svog restorana zadovoljan je kako je njihova ideja prihvaćena, reakcijom ljudi i odzivom.
A ideja se sama nametnula. Supružnici vegetarijanci (supruga znatno duže, i jedna od glavnih krivaca za preobraćenje svog supruga u vegetarijace), i sin (danas osmogodišnjak) alergičan na gluten i netolerantan na laktozu, bili su prinuđeni da sami sebi pripremaju obroke.
- Iskustvo smo pretežno sticali kod kuće i vremenom želeli da ono što pripremimo bude što zdravije, što ukusnije, a kreacija novih jela i kombinacija različitih namirnica nametala se vremenom sama od sebe. Bili smo usmereni da pripremamo hranu jer u gradu ima malo mesta gde se nudi ovakav izbor, i samim tim ideja za otvaranje našeg restorana tinjala je dosta dugo. Kada smo našli pogodnu lokaciju, odlučili smo da pokušamo, i onim što znamo iznenadimo Novosađane, i sve one koji posećuju naš grad - objasnio je Predrag Seferović.
Što se tiče posete, ovaj restoran radi po principu „Dobar se glas daleko čuje“, a specijaliteti, mahom originalni, temelje se na tradicionalnim kuhinjama zemalja gde je hrana najbolja, a nepca najsrećnija, poput Indije i Kine, i sve to servirano u domaćem pakovanju, uz korišćenje domaćin namirnica radi stvaranja poznatih i prihvaćenih ukusa.
- U Vege&vegan restoranu nudimo predjela i glavna jela, osvežavajuće napitke, sokove, kolače, sve bez mesa. Ono što naši gosti najviše hvale su vegetarijanski burgeri, falafeli, supe i čorbe. Traženi su i slani i slatki mafini, kao i musaka, sarmice, lazanje itd. Izbor jela je vrlo bogat i sadržajan, pripremljen na način da zadovolji i najzahtevnije ukuse a bez mesa – kaže ovaj mladi ugostitelj.
Gospodin Seferović dodaje da je širok krug onih koji posećuju ovo mesto mira i udobnosti: od onih koji žele da se hrane zdravo do profesionalnih sportista, poslovnih ljudi, stranaca koji borave u ovom gradu, posebno iz Nemačke i Francuske, pripadnicima kultura sa osvešćenijim stavovima i odnosom prema ishrani, nego što je to još uvek slučaj kod nas. On sa ponosom ističe da je svako ko je bar jednom bio u ovom restoranu iz njega otišao zadovoljan. Primećuje i sve više pristalica ovakvog načina ishrane. Neki od njih su primorani zbog trenutnog stanja organizma, drugi pak da bi očuvali zdravlje. Sve je više onih koji vode računa o svom zdravlju i samim tim je sve više pristalica vegetarijanskog i veganskog načina ishrane.
Tome su sigurno doprineli i sami ugostitelji pripremajući originalne, posebne, izuzetno ukusne zalogaje koji doprinese ukupnom doživljaju - u romantičnom prostoru, mirnom kutku u centru grada, stvorenom za uživanje.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com