Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Najavljeno osnivanje Gradskog muzeja u Novom Bečeju

Najavljeno osnivanje Gradskog muzeja u Novom Bečeju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, potpisao je u sredu, , 26. oktobra 2016. godine, na svečanosti obeležavanja Dana Muzeja Vojvodine u Novom Sadu, protokol o saradnji opštine Novi Bečej sa ovom institucijom kulture. Direktorka Muzeja Vojvodine, Agneš Ozer, istakla je u svom obraćanju da Muzej Vojvodine neguje saradnju sa mnogim institucijama, ali i sa lokalnim samoupravama kao što je novobečejska. Ona se zahvalila opštini Novi Bečej na velikoj podršci koju pruža arheološkim istraživanjima Borđoša, neolitskog naselja u opštini Novi Bečej.

- Podržavamo Muzej Vojvodine, naročito njihove arheologe, koji zajedno sa arheolozima iz Nemačke već tri godine vrše istraživanja na našem Borđošu. Podršku ćemo svakako nastaviti da pružamo, a nadamo se i uzajamnoj podršci, jer je plan lokalne samouprave u narednim godinama osnivanje Gradskog muzeja u Novom Bečeju - rekao je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.
Nakon poptisivanja protokola o saradnji opštine Novi Bečej i Muzeja Vojvodine, uručene su i tradicionalne zahvalnice institucijama i pojednicima koji su doprineli radu Muzeja u 2016. godini. Zahvalnice su dobili i Novobečejci Novica Blažin, Matija Kovač i Dragan Rauški. Povodom Dana Muzeja Vojvodine otvorena je i velika izložba u čast 300. godišnjice Slovaka u Vojvodini.
Tekst i fotografije: Danilo Gurjanov

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com