Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička organizacija Vojvodine na 45. Nacionalnim danima UAE

Turistička organizacija Vojvodine na 45. Nacionalnim danima UAE

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

U okviru proslave 45. Nacionalnog dana Ujedinjenih Arapskih Amirata (UAE) u Dubaiju u organizaciji Ministarstva kulture i razvoja zajednice, u periodu od 29. novembra do 04. decembra, predstavilo se više do 25 zemalja, među kojima i Republika Srbija.

Centralna proslava se održala u Dubaiju na Dubai siti voku (Dubai City Walk) gde se u okviru izložbenih štandova predstavilo 14 zemalja, a kroz defile umetnika još toliko zemalja.
Na svečanoj ceremoniji otvaranja manifestaciju je posetio Ministar kulture i razvoja zajednice, Sheikh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan, koji je zajedno sa delegacijom Vojvodine na čelu sa predsednikom Pokrajinske vlade, Igorom Mirovićem, obišao sve izlagače.
Na centralnoj bini prisutnima su se predstavili umetnici i plesne grupe iz svih zemalja učesnika, a svečano su program otvorili plesna grupa Studio 5 iz Novog Sada i muzičar, instrumentalista, kompozitor i pevač Slobodan Trkulja.
Turistička organizacija Vojvodine predstavila je na izložbenom štandu Republike Srbije celokupnu turističku ponudu. Kroz multimedijalnu prezentaciju, prorpagandni materijal, živu reč, prisutni su mogli da se upoznaju sa lepotama Vojvodine i Srbije. Veliku pažnju posetilaca privlačila je gospođa Zuzana Vereski, naivna slikarka iz Kovačice koja je na izvrstan način, uživo, predstavila naivnu umetnost.
Plesna grupa iz Novog Sada, nastupala je tokom svih dana trajanja proslave u pet različitih Emirata (Dubai, Sarja, Ras Al Khaimah, Fujairah, Ajman) i na moderan način sa elementima tradicionalnog folklora predstavila je Srbiju.
Kao zahvalnicu uspešnog nastupa i predstavljanja, plesni studio “Studio 5” i Turistička organizacija Vojvodine dobili su plaketu od organizatora događaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com