Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Kragujevac u turističkom programu Tri prestonice Srbije

Kragujevac u turističkom programu Tri prestonice Srbije

  • PDF

Sastanak gradskih uprava, turističkih organizacija i privrednih komora Kruševca, Kragujevca i Beograda sa ciljem pokretanja saradnje i kreiranja zajedničke turističke ponude ova tri grada – „Tri prestonice Srbije“, održan je u utorak, 6. decembra, u kruševačkoj Regionalnoj privrednoj komori

Ideja zajedničkog projekta je da se kreira turistički program, koji će osim Beograda, u koji već dolazi veliki broj stranih turista, obuhvatiti i nekadašnje prestonice Srbije, Kragujevac i Kruševac. Cilj je da se stranim turistima produži boravak i prikaže bogato kulturno-istorijsko nasleđe Srbije, ali i da se kroz turizam povežu i druge grane privrede, sa posebnim akcentom na preduzetništvo lokalnih samouprava.
Predstavnici turističkih organizacija su na sastanku predstavili dvodnevne programe posete svojim teritorijama, posle čega je nastupila diskusija o predlozima, kao i o načinima organizacije i plasiranja celokupnog programa. GTO„Kragujevac“ je pripremila program koji bi obuhvatio vodičke ture kroz Milošev venac, kao centar nekadašnje prestonice kneza Miloša, kao i do Spomen parka i manastira u okolini, ali je planirano da turistima budu biti predstavljeni i proizvođači domaćih proizvoda, rakije, vina i narodne radinosti.
Inicijativa za kreiranje zajedničkog turističkog programa i jedinstveno predstavljanje privrednih potencijala, potekla je sa sastanka predstavnika gradskih uprava i privrednih komora koji je početkom marta održan u Kruševcu u Regionalnoj privrednoj komori, a u cilju povećanja atraktivnosti privredne ponude ova tri grada.
Tekst i fotografija: Emina Vidosavljević
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com