Wed02212018

Poslednja izmena:09:19:02 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Najavljena 4. Međunarodna naučna agrobiznis konferencija MAK 2017

Najavljena 4. Međunarodna naučna agrobiznis konferencija MAK 2017

  • PDF

Opština Raška, Etno centar Gegula - centar za uspešni razvoj poljoprivrede i turizma iz Kraljeva, Srpska Kraljevska Akademija naučnika i umetnika iz Beograda, Univerzitet Privredna akademija iz Novog Sada i Poslovni i Pravni fakultet iz Beograda, u periodu od 27-28. januara 2017. Godine, organizuju 4. Međunarodnu naučnu agrobiznis konferenciju - MAK 2017 na Kopaoniku, u Kongresnom centru, Grand &Spa Hotela!

Prethodne tri MAK konferencije okupile su veliki broj učesnika iz 10-tak zemalja iz regiona i prema svim ocenama učesnika predstavljali su izuzetno uspešne naučne skupove, kako sa stanovništva naučnog kvaliteta, prezentacija, tako i društvenog života na marginama konferencije! Tim povodom, organizatori su u Privrednoj komori Srbije održali izuzetno posećenu konferenciju za medije na kojoj je najavljen ovaj događaj.
- Kao organizatori skupa, visok nivo sa prethodnih konferencija ove godine smo dodatno unapredili i kvalitet poboljšali – rekao je obraćajuči se prisutnima Milan Jovičić i nastavio:
- Četvrta Međunarodna naučna agrobiznis konferencija okupiće na Kopaoniku oko 1000 najznačajnijih predstavnika prerađivačke industrije, poljoprivrednih proizvođača, udruženja poljoprivrednika, zadruga, turističkih organizacija, agencija, kompanija, lokalnih samouprava, nevladinih i međunarodnih organizacija, inženjera, naučnika i eksperata iz oblasti, pojedinaca i medija iz zemlje i regiona. Na njoj će govoriti stručnjaci iz oblasti agrara, turizma, ekonomije, IT sektora, finansija i prava, kao i predstavnici resornih ministarstava, diplomatskog kora i EU. Centralna tema i radni naslov konferencije je ,,Evropski put” a slogan konferencije ,,Uvek na vrhu''. Ciljevi konferencije su da se na naučnoj osnovi analiziraju i prikažu sinergijski rezultati nauke i prakse, kao i mogućnosti realne podrške uključenju Srbije u EU u skladu sa pregovaračkim poglavljem 11- poljoprivreda i ruralni razvoj. Nove dileme, nova naučna i praktična rešenja, holistički pristup i ideje kroz
dijalog svih zainteresovanih, misija su 4. MAK-a 2017.
Jovičić je naglasio da ove agro-biznis konferencije nisu samo događaji i susreti za objavljivanja naučnih radova, nego forumi za plasiranja znanja na potencijalom kreiranju novih tehnoloških mogućnosti i za pronalaženje najboljih oblika organizovanja za povećanje produktivnosti u agrarnoj proizvodnji. Stoga je poseban fokus usmeren na oblast ruralnog turizma. Raznovrsna turistička ponuda, prirodni potencijal, atraktivnost, autentičnost, kulturna baština, gostoljublje, nedovoljno istražene destinacije i još mnogo faktora, svakako su prednost za visoko pozicioniranje Zapadnog Balkana na globalnom svetskom tržištu.
- Samo udruženim i konkretnim znanjem primenjenim u praksi možemo izaći iz krize i rešiti probleme koji pritiskaju našu zemlju i region uopšte, pa sa puno optimizma smatram da će MAK 2017 dati značajan doprinos u pronalaženju one kreativne snage i potencijala naših prostora na koje smo uglavnom u proteklim decenijama zaboravili da postoje – izjavio je Milan Jovičić, i izrazio zahvalnost na podršci Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Vladi Republike Srpske, Raškom upravnom okrugu, Privrednoj komori Srbije, Poslovnom i pravnom fakultetu – Beograd, Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, Fakultetu za inženjerski menadžment u agrobiznisu Fakultetu za ekologiju, gradu Kraljevu, opštinama: Vrnjačkoj Banji, Trsteniku, Bogatiću i Brusu i društveno odgovornim kompanijama Nikom autu iz Kragujevca, MK grupi, Generali osiguranju, Naftnoj industriji Srbije, Etno restoranu Brvnara Kraljevo, Sadović petrolu, Companiji Hajneken, Hotelu Rtanj, Beogradskoj autobuskokj stanici, Cards Printu, i svim drugim koji su se već priključili ili će se priključiti sponzorskom pulu!
Do početka konferencije je ostalo još pet nedelja, taman toliko da svi koji žele da učestvuju da se prijave i rezervišu mesta u hotelima na vreme a naučni radnici da svoje radove što pre pošalju i dostave Naučnom komitetu.
Više fotografija sa konferencije za medije povodom MAK-a 2017 možete pogledati na: https://www.facebook.com/topsrbija/media_set?set=a.1497950056885149.1073743636.100000105079334&type=3&pnref=story
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar