Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA IZLOŽBE SFW: Bata Spasojević Marko Kraljević srpske modne scene

SFW: Bata Spasojević Marko Kraljević srpske modne scene

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Na Njujorškoj nedelji mode u septembu, predstavio se performansom, a na Brodveju premijerno prikazao kolekciju Body&Soul za proleće/leto 2017. Uspeh ove revije potvrđen je novim pozivom. Ova kolekcija, rađena u kombinaciji svile, kože, teksasa, inspirisana je posebnom energijom Njujorka, mešavinom kultura, čudesne arhitekture, jedinstvenog lifestyle...

Body&Soul pokazuje razmišljanje autora da ni u odevanju, kao ni u obrazovanju, razmišljanju, niti bilo čemu drugom nema granica. Od boja, asimetrija, kombinacija, sve je moguće. Da bi se to prihvatilo, usvojilo, potreban je permanentan rad na sebi i hrabrost da se ekperimentiše sa uvek novim, naoko nespojivim. U slučaju Bate Spasojevića - Marka Kraljevića srpske modne scene, te novotarije se stapaju u čarobne harmonije prijemčive oku i ukusu publike.
Na SFW-u kuriozitet vezan za ovu reviju, bilo je prisustvo Tamare Bakić, prve dame jugoslovenske mode, i prateći film u kojem, uklopljena u njujorški kolorit, nosi modele sa potpisom Bate Spasojevića, i pokazuje odvažnost svakog od njih.
I kada vam se čini da je sve kazao, Bata Spasojević već smišlja nešto novo za nastup u februaru na NYFW-u sledeće godine. Materijali su spremni, kao vizija novih krojeva i obuće, kojom se do sada nije bavio. U želji da dočara kompletnu magiju koju zovemo moda odvažio se i na ovaj put.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com