Sat02172018

Poslednja izmena:10:44:08 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Marta Đorđević: Mladi su privučeni dobrim idejama, ali dolaze i sa novim

Marta Đorđević: Mladi su privučeni dobrim idejama, ali dolaze i sa novim

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

„Srbija za mlade“, je omladinsko udruženje koje su pokrenuli studenti nakon završenih osnovnih i master studija, registrovano 06. oktobra 2011. godine u prostorijama Turističke organizacije Srbije u Beogradu, sa ciljem promocije i razvoja omladinskog turizma u Srbiji, povratak nekim destinacijama prilagođavanjem mladima, zabava, edukacija i integracija mladih u zemlji, regionu i šire, promocija tolerancije, društvene i ekološke odgovornosti.

Udruženje pruža mladim ljudima mogućnost da kreativnim sadržajima kroz putovanja, druženja, festivale, manifestacije, upoznaju Srbiju i oplemene slobodno vreme. Ideja je bila da svoja znanja stečena na različitim fakultetima ujedine u smislu predstavljanja Srbije kao dinamične, atraktivne destinacije koju vredi posetiti. Uveriti, pre svega mlade ljude, da su egzotika, mističnost, šarm lokaliteta u Srbiji, nešto što i te kako vredi posetiti, i te utiske podeliti sa drugima, i van granica Srbije.
Početkom februara 2016. godine ustanovljena je ogranak Udruženja „Srbija za mlade“ u Novom Sadu, zahvaljujući pre svega mladima, ali i Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, kao najvećem partneru. Godinu dana posle, sumiraju se rezultati. Predsednica „Srbije za mlade“ u Novom Sadu, Marta Đorđević, zadovoljna je minulom godinom u kojoj je uspešno realizovan veliki broj putovanja, iz kojih izdvaja posete Uvačkom jezeru, započete su brojne aktivnosti i učešća na manifestacijama i festivalima, a broj članova dostigao broj od 350, samo u Novom Sadu.
- Mladi su privučeni dobrim idejama, ali dolaze i sa novim, koje su ovoj organizaciji izuzetno značajne, jer se time članstvo uvećava aktivnim članovima, koji dobijaju priliku da pokažu koliko vole svoju zemlju. U narednom periodu težište će biti na humanitarnim akcijama u gradu, na putovanjima kroz Vojvodinu, koju smo u toku prošle godine malo zapostavili, na učešću u više manifestacija i festivala, a u pripremi je i proslava Prvog maja za mlade – najavila je Marta Đorđević.
Svesna je da je velika šansa za mlade, a samim tim i Udruženja, izbor Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019, i nada se da će članovi „Srbije za mlade“ svojim aktivnostima opravdati tu titulu i dostojno reprezentuje Novi Sad, koji je oduvek bio grad u kojem su se mladi ljudi lepo osećali. Studentima, uključenim u rad Udruženja i organizaciju događaja, kao stalni ili dopisni članovi, pruža se prilika da steknu praktična znanja i iskustva. Osim putovanja, kao najatraktivnijeg segmenta rada, Udruženje svojim članovima omogućava pristup brojnim konferencijama, popustima dogovorenim sa brojnim privatnim firmama i institucijama čije su usluge neophodne mladima u svakodnevnom životu.
- Planiramo putovanjima još bogatiju godinu od prethodne, i da pored mladih, uključimo i nešto starije, koji žele da krenu na put sa nama; u planu je i organizacija kampova i edukativnih radionica, posebno aktiviranje Fruške gore. Zahvaljući podršci TO Novog Sada, Vojvodine i Srbije, u stanju smo da sve planove ispratimo, aplicirali smo na neke projekte, čije rezultate očekujemo; neke projekte radimo u saradnji sa centralom u Beogradu.
Mreža filijala „Srbija za mlade“ se širi, i pored Beograda i ogranaka u Novom Sadu i Kraljevu, ima nagoveštaja da će ogranci u Šapcu, Nišu, a zatim Čačku i Kragujevcu početi sa radom. Nemerljive su za Srbiju i njen imidž, sveže ideje, energija i aktivnost ovih mladih, obrazovanih ljudi. Posvećeni i osvešćeni, samostalno su krenuli u oblikovanje svojih života, time i života celokupne zajednice. Hrabro i bez ustezanja, korak po korak, osvajaju Srbiju, i fizički i intelektualno. Tako u svim zdravim društvima i treba da bude, pa bi im možda, više pristajao naziv „Mladi za Srbiju“ od ovog koji sada nose.
Kako god, ovim mladim, pametnim i vrednim ljudima, TOPSRBIJA želi srećan prvi i još mnogo rođendana, novih izazova i destinacija. Ponosni smo na vas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar