Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Saradnja PKV, Rotari-kluba Novi Sad i ŠOSO Milan Petrović - Prijatelji rađaju prijatelje

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević zajedno sa članovima Rotari-kluba „Novi Sad“ - predsednikom Mihajlom Stojkovim, sekretarom Aleksandrom Karadžićem i članovima Duškom Boškovićem, Nemanjom Dimitrićem i Nenadom Vuksanom, uručio je danas donaciju u vidu računarske opreme Školi za osnovno i srednje obrazovanje (ŠOSO) „Milan Petrović“ u Novom Sadu.

Privredna komora Vojvodine, inspirisana humanitarnim radom i akcijama Rotari-kluba „Novi Sad“, prepoznala je potrebu konstantnog ulaganja u mlade, a kako se oni danas obrazuju u svetu stalnog razvoja tehnologije, predsednik Vučurević odlučio je da ŠOSO „Milan Petrović“, u saradnji sa Rotari-klubom „Novi Sad“, pokloni tri računara i tri štampača čime je postavljena čvrsta osnova za dalju saradnju.
- Smatramo da će, upravo ovakve akcije, pospešiti dalje obrazovanje i usavršavanje mladih, kao i njihovu potpunu inkluziju u društvo. Sa druge strane, PKV će uspostaviti kontinuiranu saradnju sa ŠOSO ’Milan Petrović’ i učenike ove škole, nakon stečenog srednjeg obrazovanja, uključiti u rad naših privrednih subjekata na teritoriji AP Vojvodine - rekao je predsednik Vučurević.
Predsednik Rotari-kluba „Novi Sad“ Mihajlo Stojkov najavio je uručenje novčane donacije u vrednosti od 81.840 dinara koju će dodeliti ŠOSO „Milan Petrović“ za nabavku specijalizovanih tastera i table iz Sjedinjenih Američkih Država. Stojkov se zatim osvrnuo na dugogodišnju saradnju i prijateljstvo između Rotari-kluba „Novi Sad“ i ove škole koja se, kako je rekao, odvija veoma uspešno.
Direktorica ŠOSO „Milan Petrović“ mr Slavica Marković podsetila je na moto škole, odnosno da - prijatelji rađaju prijatelje, i zahvalila se na donaciji.
- Iz jednog prijateljstva rodi se još bezbroj novih, a ta prijateljstva su zapravo naša velika podrška. Našim učenicima ova donacija život znači, odnosno doprinosi njihovoj komunikaciji, iskazivanju svojih osećanja, želja, potreba - zaključila je direktorica Marković. Ona je pozdravila dugogodišnju saradnju sa Rotari-klubom „Novi Sad“ i naglasila da je ovo bio prvi dan velike saradnje sa Privrednom komorom Vojvodine.
Privredna komora Vojvodine prepoznaje vrednost postojanja upravo ovakve obrazovne institucije i svega što ona, odnosno njeni zaposleni, čine za društvo.

Jovana Apić,
Odnosi sa javnošću PKV

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com