Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back HRANA I PIĆE HRANA Srpski doručak u Kafanici na Košutnjaku

Srpski doručak u Kafanici na Košutnjaku

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Predivan sunčan dan privukao je Beograđane i goste grada da provedu vikend na Košutnjaku. „Kafanica”, poznati restoran srpske kuhinje, svojim gostima je na promociji prvog Srpskog doručka omogućio izbor između pedeset starih srpskih jela u okviru ove nove ponude. Ovo je jedino mesto u Beogradu gde se služe prava tradicionalna jela za doručak vikendom i to samo za 150 dinara. Neka od ovih jela se više ne pripremaju, dok su neka i dalje čest i omiljen doručak na ovim prostorima. Ono što gostima posebno odgovara je neposredna blizina Košutnjaka i osećaj kao da ste van grada.

Gosti su se podsetili mirisa i ukusa kuhinje svojih baka i uživali su u relaksirajućem ambijentu „Kafanice” uz zvuke starogradske muzike. Stranci, većina po prvi put, probali su neka od jela, kao što su cicvara, popara, kačamak, projara, heljda pita, domaće kobasice, gibanica, uštipci, jaja na više načina, komplet lepinja i drugo.
Zanimljivo je da je prošle nedelje Džon Sevidž, poznati američki glumac, sam probao pretpremijerno da spremi svoj srpski doručak uz pomoć kuvara „Kafanice”. „Kafanica” je jedinstveni restoran koji već 11 godina čuva srpsku tradiciju i koji je ranije bio poznat kao provereno mesto za ručak i večeru, a ovim proširuje svoju ponudu i najvažnijim obrokom u toku dana.
Tekst i fotografije:
Nina Bovan P.R.A. d.o.o.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com