Sun01212018

Poslednja izmena:10:16:01 AM

Back HRANA I PIĆE HRANA Dr Milan Vraneš: Istine i zablude o dijetama i preparatima za mršavljenje

Dr Milan Vraneš: Istine i zablude o dijetama i preparatima za mršavljenje

  • PDF

Još jedno, u nizu naučno-popularnih predavanja iz ciklusa OČI U OČI SA NAUKOM, koji zajedno realizuju Prirodno-matematički fakultet i Kulturni centar Novog Sada, biće održano u sredu, 22. marta u 19 sati, u prostorijama KCNS u Katoličkoj porti!

Postizanje i održavanje telesne strukture i forme postali su jedan od imperativa modernog doba. Međutim, savremen način života ljudi, koji podrazumeva redovno konzumiranje nezdrave (brze) hrane, pušenje, brojne stresne situacije, nedovoljno kretanja i malo sna, dovelo je do pojave ekspanzije jednog od najvećih zdravstvenih problema sadašnjice-gojaznosti.
Jedan od najednostavnijih načina za borbu sa ovim problemom ljudi vide u kalorijski restriktivnom načinu ishrane, odnosno dijetama, kao i brojnim prirodnim i farmakološkim suspstancama i formulacijama za redukciju i kontrolu telesne težine. Kako su dostupne informacije o pravilnom načinu ishrane i pomenutim praparatima veoma često nedosledne, nerazumljive, pa čak i kontradiktorne, savremeni čovek i pored velike informisanosti nije u stanju da izabere pravi put ka postizanju zadovoljavajućeg izgleda i zdravog tela.
Zbog toga je cilj ovog predavanja da pojasni publici koja je razlika između restriktivnog i održivog načina ishrane kao i da ukaže na to koji su neophodni preduslovi kojih se moramo pridržavati, a koji su zasnovani na nepobitnim naučnim dokazima, da bi se postigla i održala optimalna telesna forma.
Pored toga, predstaviće se najvažniji metabolički procesi koji su odgovorni za stvaranje i razgradnju masnih naslaga, kao i mehanizam i način delovanja komercijalnih preparata za mršavljenje na te procese.
Poseban osvrt će biti na cilj, efikasnost i pravilan izbor preparata za redukciju telesne težine, ali i ispravan način informisanja i rasuđivanja u vezi sa problemom gojaznosti ljudi.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Komentari  

 
0 #1 Sava 22-03-2017 02:31
Prepa vam je ta devojka na slici ;-) .
Citiraj
 

Dodaj komentar