Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA IZLOŽBE Poziv budućim nevestama

Poziv budućim nevestama

  • PDF

Muzej grada Novog Sada je, u okviru izložbe „Hajde, brate, kupi svate - srpska svadba“, autora Dušanke Marković, organizovao je muzejska prela na kojima su posetioci, zajedno sa domaćinima, pripremali devojačku spremu. Pripremljeni i prikupljeni predmeti su, kao nekada, spakovani u drveni devojački sanduk koji je, specijalno za ovu priliku, izradilo Udruženje zanatlija Novog Sada po uzoru na nekadašnje sanduke koji se čuvaju kao muzejski eksponati.

Zahvaljujemo se Udruženju, kao i firmama koje su, svojim donacijama, obogatili muzejski štafir (Sukno, Numera, Sremunion, Gomeks). Pozivamo i druge firme da nam se pridruže u ovom poduhvatu.
Pozivaju se buduće neveste koje žele da ovaj vredan poklon bude deo njihove devojačke spreme da se jave u Muzej grada Novog Sada. Jedini uslov je da devojka ima zakazano venčanje u toku ove godine. Buduće mladence mogu prijaviti rodbina i prijatelji. U prijavi treba navesti imena mladenaca, datum i mesto venčanja, kao i obrazloženje zbog čega žele da ovaj dar dobiju baš oni. Prijave slati na adresu Muzeja sa naznakom (za devojački štafir) ili na navedene meilove.
Uručenje nagrade biće na svečanosti zatvaranja izložbe u utorak, 18. aprila 2017. godine što će biti i medijski propraćeno. Svečanost uručenja svojim gostovanjem ulepšaće Tamburaški ansambl „Zorule“.
Adresa: Muzej grada Novog Sada (za devojački štafir), Tvrđava 4, 21131 Petrovaradin
Kontakt osoba: Dušanka Marković, viši kustos, autor izložbe, Tel: 021/6643-145 ili 062/8071984.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com