Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Studentski sajam stručnog usavršavanja na PMF-u u utorak

Studentski sajam stručnog usavršavanja na PMF-u u utorak

  • PDF

Studentski sajam stručnog usavršavanja predstavlja projekat Saveza studenata Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji sa Studentskim parlamentom Prirodno-matematičkog fakulteta, koji je nastao sa ciljem boljeg informisanja i podizanja nivoa svesti studenata o važnosti ličnog rasta i usavršavanja, sticanju boljih pogleda na svoje buduće profesije i pravljenju prvih karijernih koraka, ulaganjem u sebe.

Studentski sajam stručnog usavršavanja je prvi put organizovan prošle godine. a ideja samog projekta je bila da se studenti pre svega informišu gde mogu da svoje stečeno iskustvo tokom studiranja ulože nakon završetka studija. Na sajmu su učestovale mnogobrojne firme, institucije, organizacije, udruženja građana i mnogi drugi koji su želeli da predstave svoj rad studentima i da na taj način promovišu sebe ali i daju doprinos ovom projektu.
Studenti su imali priliku da razgovaraju sa predstavnicima organizacija, te da na taj način usavrše svoje komunikacione sposobnosti i veštine interpretacije. Studenti su takođe obilaskom sajma i kroz razgovor sa gostima i predstavnicima organizacija, mogli da vide kako njihova struka izgleda u ozbiljnim i popularnim firmama i organizacijama te da dobiju prekopotrebne savete i usmerenja što se tiče njihove karijere i odgovora na pitanje "Šta nakon studija?".
Osim toga, kompanije, firme, organizacije, udruženja građana i društva su takođe mogla da na adekvatan način predstave svoj rad velikom broju studenata, budućim kandidatima za posao i da na taj način osiguraju sopstvenu promociju ali i rast i reputaciju.
Potkovani iskustvom u organizaciji prvog Studentskog sajma stručnog usavršavanja i mnogih drugih projekata na Prirodno-matematičkom fakultetu, Savez studenata i Studentski parlament Prirodno-matematičkog fakulteta kreću u organizaciju drugog, sa nepromenjenom prvobitnom idejom, koja će i ove godine omogućiti studentima Prirodno-matematičkog fakulteta da prošire svoje vidike u pogledu ličnog rasta i usavršavanja, građenja karijernih pomaka i sticanja novih iskustvenih sadržaja i znanja. Prošle godine je Sajam bio pilot projekat, a namera je da se ove godine pokaže da projekat može da postane tradicija na Prirodno-matematičkom fakultetu, koja će da iz godine u godinu biti sve bolja i bolja.
Očekuje se što veći broj gostiju, odnosno kompanija, firmi, organizacija, udruženja građana i ostalih koji su voljni da svoj rad predstave studentima i da na taj način promovišu sebe, ali i da svojim prisustvom uveličaju sam sajam, daju na značaju samom projektu, osiguraju veću posećenost studenata i obezbede kvalitet Studentskog sajma stručnog usavršavanja.
Sajam stručnog usavršavanja održaće se u utorak, 11.04.2017. godine sa početkom u 11:00 časova, na Prirodno-matematičkom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu. Planirano vreme trajanja samog sajma je do 14:00 časova.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com