Wed02212018

Poslednja izmena:09:19:02 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Prolećni Festival Matematike u Novom Sadu

Prolećni Festival Matematike u Novom Sadu

  • PDF

Pozivamo vas na Prolećni Festival Matematike, koji se održava od 19. do 22. aprila 2017, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu i na Departmanu za matematiku i informatiku, Prirodno-matematičkog fakulteta.

Simpozijum "Savremeni problemi matematike", sa četiri interesantna predavanja u kojima će prisutni moći da čuju jedan izbor iz korpusa aktuelnih problema matematike kojima se bave matematičari sa PMF Novi Sad, startuje u sredu, 19. aprila. Predavanja će biti prilagođena učenicima srednjih škola, tako da će biti interesantna široj publici. Na kraju će biti podela diploma najuspešnijijm učenicima sa okružnog takmičenja iz matematike, a zatim i koktel za sve učesnike.
U četvrtak je Konferencija ucenika "Matematički Podijum Mladih", sa puno interesantnih saopštenja učenika srednjih škola - detalji su u programu koji je u prilogu.
Od 15:00 časova održava se Radionica za profesore matematike, gost ce biti Dragana Stanojevic, iz Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, a tema će biti “Standardi postignuća učenika”.
Program festivala u subotu, 22. aprila, počinje predavanjem dr Zagorke Lozanov Crvenković o istoriji statistike, a zatim se nastavlja Okruglim stolom za profesore matematike.
U sredu i četvrtak Festival je u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, a u subotu na Departmanu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar