Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Potpisan Sporazum o saradnji između Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Timiš, Temišvar

Potpisan Sporazum o saradnji između Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Timiš, Temišvar

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Timiš, sa sedištem u Temišvaru, potpisale su u četvrtak, 20. aprila 2017. godine, Sporazum o saradnji u Temišvaru, Rumunija, čime je uspostavljena čvrsta osnova za buduću saradnju. Potpisnici Sporazuma su predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i generalni direktor Privredne komore Timiš Florika Kirita (Florica Chirita).

Zajedničkim snagama, potpisnice Sporazuma, promovisaće ekonomsku i socijalnu saradnju između svojih članova na teritoriji Rumunije i Srbije. Na ovaj način, i PKV i PK Timiš radiće na unapređenju poslovne saradnje na svojim tržištima. Učestvovaće u radu svojih članova na njihovim teritorijama, a poseban zadatak biće pružanje pomoći u pronalaženju pogodnih partnera za saradnju na različitim poljima (trgovina, privreda, industrija, poljoprivreda, investicije, turizam, transport, osiguranja, industrijske i ekonomske zone, nauka i tehnologije, i drugo).
PKV i PK Timiš složile su se da sarađuju i u organizovanju različitih događaja - sajmova, izložbi, simpozijumima, ekonomskih i poslovnih foruma, konferencija, seminara, a koji su unutar njihove stručnosti i kompetencije. Obe strane imaju isti cilj, a to je uspostavljanje direktnog kontakta između privrednika u Rumuniji i Srbiji, kao i spone između poslova na njihovoj respektivnoj teritoriji. Jedna od narednih zajedničkih aktivnosti biće organizacija poslovnog foruma koji će se održati na jesen 2017. godine.
Delegacije iz Srbije, predstavnici PKV i Pokrajinske vlade, uputili su predstavnicima PK Timiš poziv da posete predstojeći Poljoprivredni sajam u Novom Sadu.
Potpisivanju Sporazuma o saradnji, pored predsednika PKV Boška Vučurevića i generalnog direktora PK Timiš Florike Kirite (Florica Chirita), prisustvovali su i pokrajinski sekretar i za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, podsekretar Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović, samostalni stručni saradnik za međunarodnu saradnju PKV Milan Stojanov, direktor Sektora za razvoj i finansijske projekte PK Timiš Oktavian Kulda (Octavian Culda), savetnik za odnose s javnošću PK Timiš Rodica Olinic (Rodica Olinic), predstavnik logističkog centra „Euroccoper“ Mario Gaita (Marius Gaita) i direktor Regionalne carine Rumunije Gabriel Moldovan.
Kabinet predsednika Privredne komore Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com