Wed02212018

Poslednja izmena:09:19:02 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Dečje predstave u Eđšegu do kraja školske godine

Dečje predstave u Eđšegu do kraja školske godine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Na inicijativu Fondacije "Novi Sad 2021" u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada i Udruženjem umetnika "Visoko C" najmlađi sugrađani imaće priliku da do kraja školske godine uživaju u sedam predstava koje će biti izvedene u bivšoj streljani "Eđšeg", koji se nalazi u Ulici Antona Čehova 4 u Novom Sadu, svake nedelje do 11. juna u terminima od 10h i 11.30h.

Kao jedan od stubova projekta "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" postavljena je međusektorska saradnja. Nastojeći da ispuni taj zadatak Fondacija "Novi Sad 2021" u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada, kao predstavnika javne institucije kulture i Udruženja umetnika "Visoko C", kao predstavnika privatnog, odnosno vaninstitucijalnog organizovanja, pripremila je program za najmlađe sugrađane.
U bivšoj streljani i stonoteniskoj dvorani "Eđšeg", nekada sportskom društvu, a danas rekonstruisanom prostoru predviđenom za kulturne sadržaje, u periodu od 23. aprila do 11. juna biće izvedeno sedam predstava za decu, od kojih će dve imati premijeru. Mališani će uživati u predstavama, tačnije dečijim operama sa glumom, plesom, pevanjem, muzikom kao što su "Snežana" i "Crvenkapa" ili u "Medvedova ženidba", "Ježeva kućica" i "Priče sa salaša". Ujedno, za njih će premijerno biti izvedena "Pepeljuga" i Mocartova "Bastijen i Bastijena".
Repertoar (svaka predstava biće izvedena u dva termina, od 10h i 11.30h):
23.04. P. Krstić - "Snežana"
30.04. P. Jovanović - "Crvenkapa"
07.05. Z. Jovanović - "Medvedova ženidba" i "Ježeva kućica"
14.05. P. Krstić - "Snežana"
21.05. Z. Jovanović - "Priče sa salaša"
28.05. P. Jovanović - "Crvenkapa"
04.06. E. Poldini - "Pepeljuga" - premijera
11.06. V. A. Mocart - "Bastijen i Bastijena" – premijera
Karte po ceni od 300 dinara prodavaće se neposredno pred predstave, od 9-10h i od 10.45 -11.30h u "Eđšegu". Za organizovane posete, više od 20, cena karte biće 250 dinara. Više informacija dostupno je na Facebook stranici “Visoko C”. Ovim projektom Fondacija "Novi Sad 2021" ispunila je još nekoliko od zadataka pred sebe postavila. Naime, kako je sam prostor bivše streljane "Eđšeg" van centra grada ovo je još jedan pozitivan korak u decentralizaciji kulturnih sadržaja, odnosno izmeštanju kulturnih događaja koji su do sada, u najvećem broju, bili "rezervisani" za centar grada. Dalje, organizacija programa za najmlađe pokazuje jedinstvo kroz multikulturalnost, kako u prevodu glasi naziv bivše straljane "Eđšeg", jer je ovo zajednički cilj kada je reč o kulturi i podizanju kapaciteta kod najmlađih. Opere za decu koje se nalaze na repertoaru biće jedinstvena prilika da se najmlađi upoznaju sa bajkama na drugačiji način nego do sada. Nakon osamdesetih godina prošlog veka kada je na stalnom repertoaru SNP-a bila operu za decu "Šumska kraljica", koju je 1920. godine napisao Franjo Stefanović iz Petrovaradina, ovo biti prvo redovno igranje dečijih opera u Novom Sadu!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar