Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Prvomajski uranak na Paliću od 29. aprila do 2. maja

Prvomajski uranak na Paliću od 29. aprila do 2. maja

  • PDF

Prvomajski uranak na Paliću se ove godine obeležava 34. put a manifestacija počinje u subotu 29. aprila i traje do utorka 2. maja. U tom periodu očekuje se nekoliko desetina hiljada posetilaca na Paliću koji će praznike provesti u tradicionalnom vašarskom raspoloženju.

Za vreme praznika će biti zatvorene ulice Jožefa Hegediša, Splitska aleja i Olge Penavin i moguće je proći samo uz propusnicu Park Palić-a.
Posetiocima će na raspolaganju biti parkinzi iza hotela Prezident, na prostoru nekadašnjeg auto kampa na Muškom štrandu i u Ritskoj ulici, i tamo će cena dnevnog parkinga iznositi 50 dinara.
Tokom sva četiri dana trajanja manifestacije, obezbeđeno je dežurstvo hitne pomoći i vatrogasaca, koji će biti pozicionirani na parkingu kod restorana Mala gostiona.
Sve servisne informacije, informacije o programu i dešavanjima tokom Prvomajskih praznika, turisti i posetioci moći će da dobiju u Turističko-informativnom centru (bivša Tramvajska stanica kod hotela Prezident) i na info pultu na Velikoj terasi.
Turistički informativni centar će raditi 1. i 2. maja od 10 do 18 časova dok će info pult na Velikoj terasi biti postavljen 1. i 2. maja od 10 do 19 časova.
Organizatori su spremili bogat program povodom obeležavanja 34. Prvomajskog uranka na Paliću. Sva četiri dana trajaće program Luna parka, prodaja suvenira, slatkiša, prodaja proizvoda starih zanata i druga trgovačka ponuda, ZOO vrt će raditi prezentacije i hranjenje životinja, a u njemu će biti održan i Ground level fest - staza spretnosti. Prvog dana, od 20h do 24h goste će u Restoranu Mala gostiona zabavljati Marko Žigmanović i prijatelji.
Uz program sličan prethodnom danu, u nedelju, 30. aprila, u ZOO vrtu će biti priređena izložba automobila i kolonija slikara. Od 10h do 16h je Aeromiting - Flying Aligator klub, a od od 12h do 17h - Prvomajska regata u jedrenju, koju organizuje jedriličarski klub Palić. Restoran Mala gostiona od 14h do 24h organizuje muzički maraton.
Tačno u podne, 1. maja, zakazano je zvanično otvaranje manifestacije. U međuvremenu, gostima su na raspolaganju vožnja biciklom, rolerima ili pešačenje na relaciji Palić-Subotica.
U ZOO vrtu će Crveni krst prirediti humanitarnu akciju, a Flying Aligator klub Aeromiting.
Od podne kreću i specijalna ponuda čarde Kapetanski rit, Male Gostione i Fogado restorana.
Gosti Palića će i 2. maja imati uobičajeni program, za koji se kao i prethodnih dana pobrinuo Park Palić sa saradnicima.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com