Wed02212018

Poslednja izmena:09:19:02 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Gastro festival u Ljuboviji u subotu

Gastro festival u Ljuboviji u subotu

  • PDF

Turistička organizacija opštine Ljubovija desetu godinu za redom organizuje Međunarodni drinski gastro festival u LJuboviji. Gastro festival iz godine u godinu ima tendenciju rasta kada je broj takmičarskih ekipa i posetilaca u pitanju, i razvoja, kada je sadržaj koji prati Gastro fest u pitanju.

Takmičenje na ovoj manifestaciji odvija se u sledećim kulinarskim disciplinama: pripremi riblje čorbe; etno trpeze; moderne kuhinje; pekarstvu; poslastičarstvu; karvingu (rezbarenje na voću i povrću); izbor najbržeg kuvara Gastro festa-takmičenje u brzom seckanju crnog luka.
Sudije koje ocenjuju takmičare su profesori sa Visoke hotelijerske škole u Beogradu Jordan Nastanović i Pero Gracun i njihov nekadašnji student, sada mladi kulinar i idejni tvorac Gastro festivala Milorad Aćimović. Profesori Jordan Nastanović i Pero Gracun su članovi Kulinarske asocijacije Srbije i Svetske kulinarske asocijacije, tako da su osvojene nagrade međunarodno priznate.
Učesnici Gastro festivala su iz cele Srbije i iz zemalja u okruženju. Želimo da se na našoj manifestaciji vidi to bogatstvo različitih ukusa koji nudi svaki kraj Srbije za sebe i kulinari iz okolnih zemalja. Da nam gosti pokažu svoje kulinarske veštine i predstave jela koja su specifičnost njihovog kraja, a da mi pokažemo azbukovačka jela i ono što turisti mogu konzumirati kada dođu kod nas u goste.
Priprema riblje čorbe se odvija u glavnoj ulici, gde vlada vesela atmosfera, prava festivalska uz zvuke trube krčka se čorba. Ostale discipline su u holu u koji se ulazi iz glavne ulice, koji je prikladan izlagački prostor tako da su ekipe u neposrednoj blizini.
Takmičari dolaze kod nas kao gosti, a odlaze kao prijatelji.Imamo mnoštvo ekipa koje imaju desetogodišnji staž kada je učešće u pitanju, prenose svoje pozitivne utiske prijateljima, pa dovode i njih.
Cilj nam je da Ljuboviju predstavimo kao mesto gde žive ljudi visoke ekološke svesti, gde se može konzumirati zdrava, organska hrana, puna ukusa i mesto dobre zabave i provoda.
Slađana Grujičić,
direktor TO LJubovija
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar