Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA LIČNOSTI Prolećno druženje kod Lise Brown

Prolećno druženje kod Lise Brown

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

U subotu, 27. maja, u Krčedinu, priređeno je druženje, koje je za svoje prijatelje iz celog sveta priredila vlasnica imanja, gospođa Lisa Brown, a povodom proslave starog običaja radosti rađanja, koje se uvek vezuje za proleće, a koje bi se moglo nazvati - Pozdrav proleću. Potpunom diživljaju, kumovao je i naziv imanja - Vila Ravijojla, mitskog bića koje živi u prirodi, a za njeno rađanje iz rose, potrebna su tri elementa, koja se u prirodi istovremeno dešavaju: kiša, sunce i duga.

Vila živi u prelepom i raskošnom dvorcu podignutom u oblacima, nalik na ovaj, koji je iz temelja osmislila i podigla gospođa Lisa Brown, poslovna žena i direktorka izdavačke kuće „The English Book“. Ona je jedna od onih žena koje krasi hrabrost, uportnost, istrajnost, kreativnost, individualnost i želja da naprave nešto po čemu će biti zapamćene. Posle 42. godine života u Londonu, odlučila da neka lepa iskustva prenese i primeni u svojoj rodnoj zemlji. Pored svih poslovnih obaveza, neumorna je kada je reč o organizaciji mnogobrojnih manifestacija, u Beogradu, širom zemlje, ali i u Krčedinu, mestu koje je odabrala za svoj novi prjekat - organske bašte ili zdrav život.
Ovim povodom, ona je pred svoje prijatelje, iznela jela pripremljena od povrća iz plastenika sa imanja, u servisu od engleskog porcelana. - Sve što smo planirali smo posadili, sada čekamo da iznikne i nadamo se da će nam rodna godina biti uspešna i sve što smo stavili u zemlju uroditi plodom – kaže gospođa Brown. Ovaj događaj poklapa se i sa obeležavanjem 180 godina prijateljestva Srbije i Velike Britanije, ali na ovom prolećnom druženju, osim engleskih državljana, bilo je ljudi iz svih krajeva sveta. - Oduvek sam sklapala interancionalna prijateljstva, upoznavala i povezivala ljude sa različitim maternjim jezicima, ukazivala im na lepotu onih koje ja poznajem. Ali svojom najvećom dužnošću i obavezom, koju je pretvorila u svoju misiju, ova Lady smatra ispunjavanje duga prema društvu, čiji je i sama deo. Da ga učini boljim, prijatnijim, veselijim i lepštim, ona to radi i kroz ovakve manifestacije.
Urednik portala TOPSRBIJA.COM Mihailo Berček iskoristio je ovu priliku da se u ime Fakulteta za inženjerski menadžment Privredne akademije u Novom Sadu, zahvali gospođi Lisi Brown za njeno sponzorstvo i podršku u realizaciji tamičennja FIMEK nagrađuje znanje, u kome svake godine učestvuje pedesetak srednjih škola iz čitave Vojvodine.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija/media_set?set=a.1670938322919654.1073743796.100000105079334&type=3&pnref=story.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com