Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA Ruska federacija Zemlja prijatelj Tamburica festa 2017.

Ruska federacija Zemlja prijatelj Tamburica festa 2017.

  • PDF

„Zemlja prijatelj“ ovogodišnjeg, jubilarnog, 10. po redu svetskog tamburaškog festivala „Tamburica fest 2017“ je Ruska federacija. To su u ambasadi Rusije u Beogradu potvrdili Njegova ekselencija, Aleksandar Vasiljevič Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji, i dr Jovan Pejčić, direktor „Tamburica festa“ i predsednik Svetske tamburaške asocijacije.

„Tamburica fest 2017“ će uz učešće 600 izvođača iz osam zemalja biti održana od 20. do 24. juna na Trgu slobode u Novom Sadu, a dogovoreno je takođe da ambasador Čepurin i svečano otvori ovogodišnji festival.
- Oduševljeni smo činjenicom da sarađujemo sa Ruskom federacijom tim pre što će na festivalu nastupiti i Simfonijski orkestar ruskih narodnih instrumenata Moskovske filharmonije “NP Osipova”. Takođe, otvorili smo i teme oko buduće kulturne razmene u kojoj će naši istaknuti tamburaški orkestri reprezentovati Srbiju u Moskvi i Sankt Peterburgu. Potrebno je naglasiti da su na prethodnih devet festivala „Tamburica fest“ svake godine nastupali vrhunski orkestri iz Rusije i po pravilu nagrađivani ovacijama naše publike - potvrdio je direktor festivala, gospodin Jovan Pejčić.

PRES SLUŽBA „TAMBURICA FEST“
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com