Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Drum Dum Fest Leskovac - najveći festival ritma i bubnjeva na Balkanu

Drum Dum Fest Leskovac - najveći festival ritma i bubnjeva na Balkanu

  • PDF

Na veliko zadovoljstvo svih poštovalaca ritma i bubnjeva, i ove godine će u Leskovcu biti organizovan bubnjarski festival Drum Dum Fest, sedmi po redu, kao jedinstveni balkanski muzički Festival koji promoviše bubnjeve, perkusije i ritam i predstavlja najeminentnije bubnjare i prekusioniste regiona kao i vrhunska svetska imena.

Na sedmom Drum Dum Festu, koji će biti održan 14. i 15. jula u Leskovcu, publici će u dva festivalska dana biti predstavljeni, kao i svih prethodnih godina, najbolji bubnjari iz Srbije i regiona koji će sa svojim kolegama, takođe vrhunskim muzičarima, još jednom prirediti dva praznična dana muzike i ritma.
Šesti put zaredom organizatori su deo programa posvetili mladim nadama, tako da će prve festivalske večeri, u programu DDF kids biti predstavljeni najmlađi bubnjari (do 15 godina), a drugo festivalsko veče, kao i svih ranijih godina, ima takmičarski karakter za DDF teense, gde će palice ukrstiti najbolji mladi bubnjari uzrasta od 15 do 21 godine koji se budu prijavili do 20. juna preko formulara koja se nalazi na sajtu www.drumdumfest.com i poslali video snimak (min. 30 sec) na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Za najbolje učesnike obezbeđene su novčane nagrade (10.000 RSD za treće, 20.000 RSD za drugo i 30.000 RSD za prvo mesto)
DDF teens treba da izvedu jednu kompoziciju u trajanju do 5 min. i drum solo u trajanju do 5 min. DDF teens mogu koristiti matrice ili izvesti kompoziciju sa bendom. I ove godine organizatori neće naplaćivati kotizacije za učesnike, a troškove dolaska i boravka na festivalu snosi takmičar. Takmičenje je otvoreno za učesnike iz zemlje i inostranstva.
Prijave za DDF kidse mogu se slati preko istog formulara i svoje snimke najmlađi mogu poslati na isti mejl kao i DDF teens. DDF kidsi treba da izvedu program po slobodnom izboru, u trajanju do 5 min.
Organizatori takođe pozivaju i sve zainteresovane mlade ljude koji bi želeli da budu deo DDF tima da se prijave za volontere tako što će svoje biografije poslati na mejl Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
Uskoro očekujte i informacije o učesnicima revijalnog dela programa.

Tekst: Milena Ilić
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar