Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Humanitarni ručak Srcem za Jovanu i atraktivne igre za posetioce na manifestaciji Prosto ko pasulj u Temerinu

Humanitarni ručak Srcem za Jovanu i atraktivne igre za posetioce na manifestaciji Prosto ko pasulj u Temerinu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Turistička organizacija opštine Temerin i ove godine organizuje tradicionalnu temerinsku manifestaciju „Prosto k'o pasulj“, koja se održava 3. juna 2017. godine na temerinskom vašarištu. Najveća manifestacija naše opštine sa preko 5 000 posetilaca, uvrštena je i među najveće manifestacije na teritoriji Vojvodine. Prelepo uređen prostor temerinskog vašarišta i brojni sadržaji za sve generacije garantuju dobar provod i druženje.

Najvažniji segment manifestacije je njen humanitarnitarni karakter, koji se ogleda u pripremi humanitarnog ručka - velikog kazana sa oko 3 000 porcija kuvanog pasulja. Posetioci manifestacije koji ne učestvuju u takmičarskom delu i nemaju svoju ekipu, ovde mogu da ručaju najlepši pasulj i ujedno ostave dobrovoljni prilog za svoju porciju pasulja. Podela ovog „humanitarnog pasulja“ počinje u 12 časova. Ove godine prikupljena sredstva namenjena su maloj sugrađanki Jovani, koja je teško obolela.
Igre su prava razbibriga za posetioce dok se pasulj krčka u kotlićima. Igre su takmičarskog tipa, a organizator se potrudi da svake godine budu drugačije i originalne. Najpopularnija igra je NAVLAČENJE KONOPCA, gde će snage u navlačenju odmeriti 8 muških i 4 ženske ekipe. Najatraktivnija je svakako igra BACANJE STAROG AKUMULATORA S' RAMENA, a najveselija igra PIJANI PENAL pripremljena je za najspretnije. Program za decu takođe predviđa dve takmičarske igre za decu, kao i bogat program sa animatorima (klovn, Miki i Mini Maus, štulaš).
Igre će se održati od 12:20 do 14:00 časova u subotu, 3. Juna, na prostoru temerinskog vašarišta neposredno ispred bine. Kotizacija za učešće po takmičaru iznosi 200 dinara, za ekipu 500 dinara, a sav prihod od igara biće predat za humanitarnu akciju „Srcem za Jovanu“. Prijave za igre se primaju na dan manifestacije, kod bine, u periodu od 10:30 do 12 časova. Brojni sponzori su obezbedili vredne nagrade za pobednike igara.
Na manifestaciji se takođe održava Mini sajam poljoprivrede, gde će na posebnom delu vašarišta poljoprivredne mašine i mehanizaciju predstaviti firme Agroferokop Temerin, doo Petefi Temerin, Jugometal Svilajnac i Huđik Temerin.
Prijave ekipa su uveliko u toku, a kotizacija za učešće je ostala nepromenjena i iznosi 2.000 dinara. Svaka ekipa dobija mesto za kuvanje sa stolom i dve klupe, paviljon, drva za loženje i poklon paket. Ekipu možete prijaviti u suvenirnici u centru Temerina ili u kancelariji Turističke organizacije opštine Temerin, Novosadska 352 u vremenu od 7:30 do 15:30 časova. Sve informacije možete dobiti na broj telefona 021/844-655 ili putem mejla Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
Nagrada za prvo mesto u takmičenju u kuvanju pasulja je vaučer KERAMIKE JOVANOVIĆ za kupovinu u iznosu od 50.000 dinara, drugo mesto je putovanje u Morahalom za 8 osoba, koje su obezbedili TOO TEMERIN i turistička agencija EL GREKO i vaučer za kupovinu u robnoj kući BEBA u Temerinu od 10.000 dinara, a za treće mesto večera za 8 osoba u hotelu MOJA ČARDA. Biće dodljene i posebne nagrade za ekipe, koje nisu vezane za kuvanje pasulja.
Turistička organizacija opštine Temerin posebno se zahvaljuje svim sponzorima i prijateljima manifestacije. Očekujemo Vas na ručku 3. juna u Temerinu. Iskoristimo priliku da uz ručak i druženje na manifestaciji ujedno budemo i humani. Dobrodošli

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar