Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Put ka uspehu Milice Mandić i Tijane Bogdanović

Put ka uspehu Milice Mandić i Tijane Bogdanović

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Milica Mandić i Tijana Bogdanović, srpske tekvondiskinje, sa trenerom i osnivačem TK Galeb, Draganom Jovićem, 29.05.2017. godine održali su tribinu na temu ,,Put ka uspehu'' studentima Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Privredne akademije u No vom Sadu.

Dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment prof. dr Dragan Soleša je poželeo dobrodošlicu gostima, i izrazio čast i zadovoljstvo što su vrhunske sportiskinje odvojile vreme da podele svoje iskustvo i znanje, na putu ka uspehu, sa studentima.
- Naš početak, osnivanje TK Galeb, verujem kao ni osnivanje Univerziteta Privredna akademija i oba Fakulteta, sigurno nije bio lak'. U razgovoru sa dekanom prof. dr Draganom Solešom saznao sam koliko studenata i studijskih programa imate, što me je fasciniralo, a siguran sam da iza toga stoji veliki rad, baš kao što je to slučaj i sa našim klubom – rekao je gospodin Dragan Jović.
Milica Mandić i Tijana Bogdanović, osvajačice zlatne i srebrne medalje na OI u Londonu 2012. i OI u Rio de Ženeiru 2016. godine, govorile su o svom razvoju u sportu i iskustvima na tom putu.
Milica Mandić, počinje svoju karijeru 2008. godine kada nije očekivala da će se profesionalno baviti tekvondoom, međutim zbog svog talenta i upornog rada počela je da niže uspehe.
- Publika vidi samo onih šest minuta borbe, a iza toga se krije veliki rad i posvećenost baš kao što je to potrebno i vama tokom studija - napomenula je Milica Mandić. Nije želela da bude među prosečnima, ističe, a da to ne bi bila, bavljenje tekvondoom je iziskivao kontinuiran rad. - Timski rad i međusobna podrška u TK Galeb dolazi do izražaja i kada takmičari ne beleže veće rezultate, što je bitno da bi jedan sportista prevazišao loše periode koji su neizbežni tokom karijere - naglasila je Milica Mandić.
Tijana Bogdanović je govorila o svojim pripremama za Olimpijske Igre, kada napominje da su joj kvalifikacije u našoj državi podjednako bile izazov kao i same borbe kasnije, koje su je dovele do velikih takmičenja i osvajanja srebra na Olimpijskim igrama.
Takmičarke su govorile o važnosti fokusiranja tokom samog takmičenja kada ništa ne sme da vas ometa u tih 6 minuta borbe, kako bi rezultat došao do izražaja.
Studenti su na kraju tribine imali priliku da postave pitanja, kao i da čuju himnu TK Galeb. Trener Dragan Jović je u svojoj završnoj reči poručio studentima u sportskom duhu, da sve mogu da ostvare uz posvećenost i rad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com