Sun02182018

Poslednja izmena:10:44:08 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Todo Tango festival u Novom Sadu - četvrti put

Todo Tango festival u Novom Sadu - četvrti put

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Udruženje Todo Tango (www.todotango-ns.com) , uz podršku Ambasade Argentine u Beogradu, i ove godine organizuje međunarodni festival „Novi Sad - Tango grad“.
U četiri festivalska dana, od 24 do 27. avgusta, na više lokacija u gradu, slušaće se i plesati tradicionalni argentinski tango, a kao i prethodnih godina biće i naučnih predavanja.
Četvrti međunarodni festival “Novi Sad - Tango grad” deo je programa „Novi Sad 2021” kojim se naš grad sprema za 2021. godinu, kada će i zvanično biti Evropska prestonica kulture.

Festival počinje naučnim predavanjem „SciTango“ koje će se održati u Galeriji Matice srpske, u četvrtak, 24. avgusta, sa početkom u 18 časova. Prvo predavanje „Ples u pozorištu“ održaće naš proslavljeni scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Odmah potom, kompozitor i stručni saradnik Katedre za kompoziciju Akademije umetnosti u Novom Sadu, Ljubomir Nikolić, održaće predavanje pod nazivom „Tango kao nadahnuće kroz muzičko stvaralaštvo“.
Narednog dana, u petak, 25. avgusta, sa početkom u 20 časova, u Novosadskoj sinagogi biće održan koncert na kojem će zajedno nastupiti svetski poznati „Beltango kvintet„ iz Beograda, sa specijalnim gostima. Iste večeri, u dvorani „Eđšeg“, najlepšem plesnom prostoru u Novom Sadu, biće održana milonga (tango plesno veče).
Subota, 26. avgust, rezervisan je za tangerose. Na praktičnim radionicama, koje će se održavati preko dana, plesačima iz naše zemlje i inostranstva, znanje će preneti argentinski tango maestrosi Selva Mastroti i Marselo Ramer. Za one ljubitelje tanga, koji neće biti na predavanjima, biće organizovana dnevna milonga. Istog dana u večernjim satima, u plesnoj dvorani Hotela „Park“, biće održana „Gran milonga“, odnosno centralno plesno veče, na kojoj će nastupiti i učitelji iz Argentine.
U nedelju, 27. avgusta, poslednjeg dana festivala, osim na radionicama i dnevnoj milongi, sada već tradicionalno, tango će se slušati i plesati na terasi Petrovaradinske tvrđave. Biće to prilika da, na mestu sa najlepšim pogledom na Dunav, Novi Sad i vojvođansku ravnicu, uživaju ne samo tangerosi, nego svi Novosađani. Tim događajem, četvrti međunarodni festival “Novi Sad - Tango grad” biće zvanično zatvoren.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar