Sat12162017

Poslednja izmena:08:34:50 PM

Back HRANA I PIĆE VINO Najavljen 14. Međunarodni festival vina - Interfest

Najavljen 14. Međunarodni festival vina - Interfest

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Član Gradskog veća za privredu, Milorad Radojević, prisustvovao je konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Grada Novog Sada, održanoj povodom najave predstojećeg 14. po redu Međunarodnog festivala vina - Interfest, koji će biti održan na Trgu slobode od petka 16. do nedelje 18. juna. Na konferenciji su se obratili i direktorka Interfesta, Nataša Budisavljević - Radišić, kao i direktorka vinarije „Mačakov podrum“ iz Iriga, Đurđica Jojić-Novaković.

- Pred Novim Sadom je sezona velikih manifestacija, a Interfest je prvi u nizu takvih događaja, koji svake godine ima sve veći broj izlagača i posetilaca. Vino već odavno nije samo piće, vino je odraz kulture, tradicije i turistički proizvod, a suguran sam da ćemo ove godine imati bogatu ponudu. Festival je idealna prilika da se sklope novi poslovi i ostvare kontakti između posetilaca i proizvođača vina. Grad Novi Sad je sa zadovoljstvom podržao ovu manifestaciju, to ćemo raditi i u narednom periodu, a sa nestrpljenjem očekujemo otvaranje festivala i nadamo se da će sledeći, jubilarni biti najbolji do sada - rekao je Milorad Radojević.
Direktorka Interfesta, Nataša Budisavljević-Radišić, istakla je da će se na ovogodišnjem, 14. po redu Interfestu, predstaviti više od 70 vinskih podruma iz 11 zemalja.
- Uz ovakav impozantan broj učesnika, posetioce očekuju i prateći muzički program, kao i stručni paneli i degustacije. Na ovogodišnjem Interfestu biće dosta novih izlagača iz Srbije i iz inostranstva, novih vinarija i vinskih premijera. Ovo je prilika da upoznamo strana vina i tuđu tradiciju, da ih uporedimo sa našima i da naučimo nešto novo - naglasila je Nataša Budisavljević-Radišić.
- Svaka frajla treba da ima svoje vino - Frajlu. Šalim se, naravno. Moj otac Sava je uvek imao veliku viziju pa je tako i zaokružio paletu vina vinarije „Mačkov podrum“. Naša vinarija je podjedanko posvećena i ženskoj i muškoj populaciji, dakle svim vinoljupcima, i u tom smislu mi se trudimo da u ponudi ne bude samo vino, već i prateća priča, uz primenu nekog sofisticiranog pristupa kroz koji želimo da se upoznamo sa našim potrošačima. Interfest pratimo godinama i ovo će biti sjajna prilika za to. Ove godine posetioci će moći da probaju nekoliko sjajnih vina koja su dobila priznanja na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Portugizer i Frajla osvojili su zlatnu medalju na takmičenju u Mađarskoj, dok je naš Šardone takođe dobio ovo priznanje na ovogodišnjem BeoWineFairu u Beogradu. To su neka lagana, lepa letnja vina, koja ćemo preporučiti posetiocima na Interfestu – obavestila je Đurđica Jojić-Novaković.
Međunarodni festival vina - Interfest trajaće od petka do nedelje, radno vreme je od 19.00 – 24.00 časa, ulaz je slobodan, a cena vaučera za degustaciju vina iznosi 100 dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar