Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Četvrti festival zanatskog piva od 23. do 24. juna u Novom Sadu

Četvrti festival zanatskog piva od 23. do 24. juna u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Četvrti Novosadski festival zanatskog piva biće održan u SKCNS Fabrika i u klubu The Quarter, 23. i 24. juna 2017. Tokom dva dana festivala, čiji program počinje već preko dana od 15 časova i traje do 1 posle ponoći, predstaviće se 20 izlagača na čijim će štandovima posetioci imati priliku da probaju originalna i kvalitetna piva različitih stilova (Pale ale, IPA, Blonde, Stout, Hefeweizen, Porter, Saison...).

Festival nudi i zanimljiva predavanja na temu zanatskog pivarstva, kada će moći da se stupi u kontakt sa pivarima koji prave najbolja piva u regionu i učestvujte u građenju i širenju kulture zanatskog piva na ovim prostorima.
Prateći program festivala čine muzički program, predavanja i radionice. Posetiocima omiljeni kutak ostaje na istom mestu - food corner će ponuditi prave ukuse koji se slažu sa craftpivarskom kulturom, a koje će pružiti Index House i Scarpeta. Novina na ovogodišnjem festivalu je Homebrewing corner gde može da se druži sa kućnim pivarima i besplatno degustiraju njihova piva dok traju zalihe, dok će muzički deo programa obojiti brojni bendovi i DJ-evi.
I ove godine pivopije će uživati u najrazličitijim ukusima piva brojnih izlagača kao što su DOGMA, CROW, RAZBEERBRIGA, SINDIKAT, 3BIR, TRON, BLACK TURTLE, BRAUHAUS, JUŽNI VEPAR, KABINET, KNEZ, KORS, KUM, ZEBREW, KOMPAS, DILEMMA, BASH PIVO i CARSTVO PIVA koji će premijerno predstaviti svoja piva, i mnogi drugi.
Prvog dana festivala samozvane "diplomate" fiktivne državice Liberland na sedam kvadratnih kilometara sporne teritorije na granici Srbije i Hrvatske, dolaze iz Češke kako bi posetili festival i promovisali prvo nacionalno pivo - Liberbeer, "pivo sa ukusom slobode"!
Izlagači će se boriti za titulu najboljeg piva festivala, a publika će imati priliku da učestvuje u anketi, čiji će rezultati glasanja biti prikazivani na svakih sat vremena tokom trajanja festivala. Pored ankete publike, prvi put će u arbitraži učestvovati i komisija sastavljena od stručnjaka iz regiona koji će u toku festivala proglasiti pobednika.
Kupovina piva na festivalu vrši se isključivo festivalskim novcem - vaučerima. Festivalski novac će biti u apoenima 10, 20, 50, 100 i 200. Svaki posetilac će na samom festivalu moći da kupi vaučere sa kojim će posle moći da kupuje pivo od izlagača i hranu u okviru festivalske zone. Posetioci bi trebalo da iskoriste sve vaučere jer refundacija neiskorišćenih vaučera nije moguća. Vaučeri sa prošlog izdanja festivala neće važiti na predstojećem. Cenu piva na samom festivalu određuju izlagači.
Jednodnevne ulaznice po promotivnoj ceni iznose 300 dinara, dok će na dan festivala iznositi 500 dinara, ukoliko do tada ne budu rasprodate. Komplet ulaznica za oba dana u pretprodaji iznosi 500 dinara. Uz svaku kupljenu ulaznicu, na samom festivalu dobija se staklena čaša u koju se može sipati piva i uživati u velikom izboru piva od preko 20 zanatskih pivara iz Srbije i regiona. Ulaznice se mogu nabaviti putem Gigstix prodajne mreže.

Tekst i fotografije: Press nsfestivalapiva

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com