Sun01212018

Poslednja izmena:10:16:01 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Hiljadu plovila na karnevalskoj Drinskoj regati

Hiljadu plovila na karnevalskoj Drinskoj regati

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

Slađana Grujičić, direktorica TO Ljubovija kaže da su zajedničkim snagama Opština Ljubovija i Turistička organizacija Ljubovija uspešno organizovale najveću manifestaciju u ovoj rađevinskoj opštine - Drinsku regatu, a da je najmlađi učesnik koji je plovio bila hrabra beba Nikola Jakovljević, star svega osam meseci. Plovio je pola plovnog puta.

- Regata se tradicionalno održava počev od 2001. godine svake druge subote jula. Karnevalska povorka od oko 1000 plovila krenula je 8. jula iz Rogačice, sa starta regate, ka Ljuboviji niz Drinu. Plovilo se najlepšim delom jedne od najčistijih evropskih reka. Atmosfera je bila izuzetno vesela, učesnici nasmejani, raspevani. Došli su na regatu kako kažu da se opuste, provedu i zaborave na brige. Na brige su bar na dan svi zaboravili i uživali u ovoj izuzetnoj manifestaciji. Odmorili su se i okrepili u Gornjoj Trešnjici uz vojnički pasulj i nastavili plovidbu. Deo učesnika je usput posetio turističko-rekreativni kompleks „Bok“, deo Etno selo u Vrhpolju. Plovilo se 40 km uz pesmu i nezaboravan provod.Start je bio u 10:00 časova, uz okrepljenje i odmor na cilj su počeli da pristižu oko 18:00 časova - obavestila je direktorica.
Ona je dodala da su za dobar provod u večernjim satima bili zaduženi Dženan Lončarević u petak 7. jula i Leksington bend u subotu 8. jula.Izuzetno veliki broj posetilaca je uživao u koncertima i poneo nezaboravne utiske iz Ljubovije. Deo turista je proveo je produženi vikend u Ljuboviji, od četvrtka do nedelje. Za to vreme deo je posetio Bobiju, deo turista verske objekte koji su brojni i sve više posećeni. Regata je dešavanje koje promoviše čitavu Rađevinu. Tako su učesnici regate, pored priviledije da učestvuju u regati im ali priliku da se upoznaju i sa prirodnim lepotama čitave opštine, ali isto tako i sa turističkim potencijalima susednih opština.
- Drinska regata je pokrenula razvoj turizma u opštini Ljubovija, naš je zaštitni znak i pečat na turističkoj karti Srbije. Svi ugostiteljski objekti su bili popunjeni, gosti iz cele Srbije i zemalja u okruženju.Smeštajni kapaciteti izdati mesecima unapred. Mnogi su sada rezervisali smeštaj za narednu godinu. Meštani su izdali plovila turistima. Trgovinske radnje ostvarile su značajan promet. Jedan od ciljeva regate je ekonomska korist za široku populaciju-ugostitelje, trgovinske radnje, izdavanje plovila – naglasila je Slađana Grujičić.
Ona se I ovom prilikom zahvalila svim sponzorima, posebno Dunav osiguranju koje je bilo sponzor polise osiguranja za sve učesnike, JP „LJubovija“, JKP „Standard“ LJubovija, svim opštinskim strukturama, medijima na izuzetnoj podršci, redarskoj službi, pripadnicima policije, pogranične policije, žandarmeriji, ekipama doma zdravlja, spasiocima, službi obezbeđenja na koncertima, svim učesnicima regate i posetiocima. Svi zajedno dali su nemerljiv doprinos uspehu najveće manifestacije u ovom kraju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar