Sat12162017

Poslednja izmena:08:34:50 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE U Grockoj izbućkan najveći rečni brka u Srbiji

U Grockoj izbućkan najveći rečni brka u Srbiji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Regionalno takmičenje „Lov soma na bućku“ u Grockoj ove godine ostaće upamćeno po pravom ribarskom snu - najvećem ulovu u Srbiji računajući i 6 godina „bućkanja“ unazad. Zasluženo prvo mesto za najveći primerak „rečnog brke“ od 26.7kg i neverovatan ulov od ukupno 30.1kg, osvojili su Miodrag Obradović (57) i Darko Lazić (27) iz Krčedina. Njima je ribolovnu sreću i umeće čestitao predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, uručivši pehare i vrednu nagradu u vidu elektro-motora za čamac.

Tradicionalni, šesti po redu „Lov soma na bućku“ u Grockoj održan je 30. avgusta u organizaciji Nautičkog kluba „Dunavac“ iz Grocke i Saveza Bućkaroša Srbije koji je ispratio regularnost takmičenja. Iako je vreo letnji dan bio topliji nego što som voli i ulov zbirno nije bio veliki, među gročanskim adama je upecan kapitalni primerak od 26.7kg tradicionalnom metodom „na ruku“ i kanapom. Prvoplasirani Krčedinci su iskusni ribolovci koji se takmiče širom Srbije i redovni su učesnici gročanske bućke. Sem ribolovne veštine, mogu se pohvaliti podmlatkom koji ovaj „zanat“ i ljubav prema reci uče od starih i iskusnih ribolovaca, što je na delu pokazao i pobednički tandem.
U rano gročansko jutro isplovile su 32 ekipe sa takmičarima širom Srbije, a učestvovao je i ribolovni tim iz Segedina u Mađarskoj. Zbog visoke temperature i „lenjosti“ tražene ribe svega 5 čamaca se vratilo na obalu sa ulovom koji je zbirno iznosio 49.1kg.
Treće mesto su osvojili ulovom od 5.2kg Imre Koso i Bata Fereng iz Segedina, Mađarska, dok su drugo mesto i pehare poneli Petar Srok i Marko Grujić iz Zemuna sa ulovom od 6.2kg. Nagrade su se sastojale od ribolovnog pribora, a riba je nakon merenja vraćena u reku, u duhu sportskog ribolova.
Tekst: Zorica Atić
Foto: Dimitrije Jovanović


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar