Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Održan Ilindanski plivački maraton u Ovčar Banji

Održan Ilindanski plivački maraton u Ovčar Banji

  • PDF

Na Ilindan, 2. avgusta 2017. godine, u organizaciji Plivačkog kluba „Čačak“, Sportskog centra „Mladost“, JU „Turističke organizacije Čačka“ i MZ Ovčar Banja, a pod pokroviteljstvom Grada Čačka, održan je 17. „Ilindanski plivački maraton“ u Ovčar Banji.
Po izuzetno toplom vremenu i prijatnoj temperaturi vode Zapadne Morave (24 C) održane su dve trke.

U trci zadovoljstva, na 500 m, nastupilo je 17 takmičara. Pobednik u muškoj konkurenciji je Aleksa Duduković iz Sombora, drugi je bio Kerim Škrijelj iz Novog Pazara, a treći Čačanin Bojan Mirković. Kod devojaka najuspešnija je bila Anja Filipović iz Novog Pazara, druga je ila Katarina Manovski iz Kikinde, dok je na trećoj poziciji Novopazarka Tamara Dabić
Na glavnoj trci na 2500 m, koja je ove godine imala memorijalni karakter i nosila ime „Memorijal Milorada Petrovića“, nastupilo je 40 takmičara. Pobedio je Tamaš Farkaš (osmi put) iz Bačke Topole, ispred Jasmina Gračanina iz Novog Pazara i Alekse Dudukovića iz Sombora.
Kod devojaka najuspešnija je bila Jovana Ječanski iz Bečeja, ispred Slavice Božić iz Pančeva i Karoline Hasnoši Tot iz Bačke Topole.
Pored domaćih plivača iz Ivanjice, Novog Pazara, Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Aranđelovca, Beograda, Bečeja, Kanjiže, Bačke Topole, Sombora, Novog Sada, Trstenika i Čačka, takmičili su se i dva plivača iz Rusije (Soči i Sant Petersburg) i jedan plivač iz Kanade (Toronto).
Najmalađi učesnik na maratonu je Ramiz Gračanin (Novi Pazar, 2007.) a najstariji Srđan Stefanović (Zrenjanin.1951.)
Takmičenje se bodovalo za Prvenstvo Srbije na otvorenim vodama „SRB OPEN CUP“, a pratilo ga je veliki broja posetilaca Ovčar Banje. Proteklo u najboljem redu, na zadovoljstvo i takmičara i organizatora.

Tekst i foto: Dragan Đolović, TO Čačak

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com