Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back HRANA I PIĆE RAKIJA Najavljen III Međunarodni festival voćnih rakija Žestival

Najavljen III Međunarodni festival voćnih rakija Žestival

  • PDF

III Međunarodni festival voćnih rakija „Žestival“ je privredno-turistička manifestacija, takmičarskog i prodajnog karaktera koja za cilj ima očuvanje tradicije, promovisanje i unapređenje proizvodnje i plasman voćnih rakija, kao i turističkih i drugih potencijala Srbije i regiona.
Festival će biti održan 18. i 19.avgusta 2017. godine na Gradskom trgu u Užicu.

Festival je takmičarskog i izložbenog karaktera. Proizvođači voćnih rakija biće ocenjivani u dve kategorije: preduzeća i preduzetnici i individualna gazdinstva.
Pored proizvođača najboljih rakija na festivalu će izlagati najeminentniji proizvođači i distrubuteri poljoprivredne mehanizacije, opreme za spravljanje, skladištenje i pakovanje rakija.
Posetiocima će se predstaviti stari zanati i tipični proizvodi učesnika festivala (med, užička pršuta, lekovito bilje, organska proizvodnja).
Poseban deo programa festivala biće: promocija i degustacija najveće komplet lepinje na svetu (Šuljagina „lepinja sa sve“), stručna predavanja Instituta za voćarstvo Čačak, te predstavljanje mogućnosti osiguranja i zaštite poljoprivrednih kultura.
Organizator III Međunarodnog festivala voćnih rakija „Žestival“ je grad Užice u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom, Poslovnim klubom Zapadne Srbije, Regionalnom agencijom Zlatibor, Poljoprivredno savetodavnom i stručnom službom Užice i Turističkom organizacijom regije Zapadna Srbija.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com