Tue02202018

Poslednja izmena:08:26:42 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Gospojinski Poljo-fest okupio poljoprivrednike iz okruženja

Gospojinski Poljo-fest okupio poljoprivrednike iz okruženja

  • PDF

Peti Gospojinski Poljo-fest održan je od 25. do 27. avgusta u okviru „Velikogospojinskih dana - Gospojine 2017“. Iako se radi o mladoj manifestaciji, Poljo-fest je za samo pet godina od podmanifestacije Gospojine uspeo da se pozicionira kao jedan od najvećih i najkvalitetnijih poljoproprivrednih skupova u Vojvodini i šire.

Kroz podršku održavanju tradicionalnih manifestacija širom Vojvodine, Pokrajinski sektretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je na poseban način prepoznao peti po redu Poljo-fest u okviru Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju, pa je opredeljeno dvostruko više finansijskih sredstava u odnosu na prošlu godinu, potvrdio je pokrajinski sekretar, Vuk Radojević:
- Smatramo da je Poljo-fest upravo model i pravi način kako lokalne samouprave sa malo entuzijazma, angažmana i ambicije mogu da naprave poljoprivrednu smotru koja je u interesu razvoja poljoprivrede i sela, ne samo na teritoriji lokalne zajednice, nego i šire. Takođe, Poljo-fest u Novom Bečeju je mesto i prilika da se poljoprivredni proizvođači okupe, razmene mišljenja, iskustva i znanja, da se istovremeno upoznaju sa ponudom na poljoprivrednom tržištu, ali i da svojim aktivnim učešćem u panel diskusiji čuju koje su aktuelne mere agrarne politike, kako AP Vojvodine, tako i Republike Srbije.
Prema rečima pokrajinskog sekretara, sama činjenica da su na otvaranju 5. Gospojinskog poljo-festa i na panel diskusiji bili prisutni predstavnici republičkih i pokrajinskih vlasti i svih relevantnih pokrajinskih ustanova koje su usko vezane za poljoprivredu, kao što su Zadružni savez Vojvodine, Privredna komora Vojvodine, Razvojni fond AP Vojvodine i druge, najbolji je dokaz značaja Poljo-festa. Radojević je istakao da veruje da će Pokrajinski sekretarijat naredne godine podržati još veći i značajniji Poljo-fest.
Zlatni sponzor ovogodišnjeg Poljo-festa bio je AgroTECH iz Trešnjevca, zastupnik mnogobrojnih svetski poznatih proizvođača poljoprivredne mehanizacije. Pored AgroTECH-a, na Poljo-festu je izlagalo oko 50 različitih kompanija koje su uvoznici i proizvođači poljoprivredne mehanizacije i drugih poljoprivrednih proizvoda i usluga, naglasio je Matija Kovač, predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije i sumirao utiske:
- Mislim da je opšti utisak i posetilaca i organizatora identičan i da je 5. Poljo-fest opravdao sve najave da će biti najsadržaniji i najveći do sada. Veliki broj izlagača i posetilaca, lepa je slika sa ceremonije otvaranja i tokom ostalih dana, kada smo imali i takmičenje u vožnji traktora, a za koje se prijavilo preko pedeset vozača. Trudimo se da svake godine unapredimo Poljo-fest i siguran sam da je i ove godine bilo tako. Cilj je bio da tokom Velikogospojinskih dana okupimo poljoprivrednike u Novom Bečeju, što lokalne, ali i one koji su bitni na sceni Srbije, od uvoznika mehanizacije, instituta, direktora velikih javnih preduzeća koji donose bitne odluke, kako bi od toga koristi imali lokalna zajednica i poljopivrednici koji imaju priliku da prisutne pitaju i sa njima razgovaraju.
Kovač je istakao da će se oraganizatori Gospojinskog Poljo-festa truditi i naredne godine da šire snagu i uticaj ove manifestacije, pre svega, zbog uticaja na lokalnu privredu.

Danilo Gurjanov, PR
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar