Tue02202018

Poslednja izmena:08:26:42 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Turnir u malom fudbalu oživeo Rudnicu

Turnir u malom fudbalu oživeo Rudnicu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Rudnica je naselje u podnožju Kopaonika, sedam kilometara udaljeno od Turističkog centra Sunčani vrhovi. Ovo živopisno mesto oduvek je bilo rasadnik dobrih fudbalera, a timovi iz Rudnice, generacijama takmičeći se u Raški, Novom Pazaru, Lešaku, Leposaviću i drugim mestima, neretko osvajali turnire.

San jedne generacije fudbalera iz Rudnice bio je da organizuje turnir u svom mestu. Zamenom starog fudbalskog terena novim, izgrađenim po svim standardima, podizanjem tribina, a ove godine i zaštitne ograde, uz postojeći entuzijazam nekadašnjih branilaca boja ovog mesta, stekli su se svi uslovi za ispunjenje njihovih davnašnjih želja.
Predsednik Mesne zajednice i bivši fudbaler, gospodin Srećko Lazarević, i njegovi prijatelji, Vladan Jevtić, dr Milisav Galjak, Goran Virijević i Dragiša Martać, članovi Organizacionog odbor turnira i srcem i dušom učinili su sve da zacrtano ostvare na najbolji način.
- Početna ideja je bila da da okupimo petnaestak ekipa, ali smo se toliko zaneli u našem entuzijazmu da smo uspeli da dovedemo 42 ekipe sa teritorije opština Leposavić, Lešak, Raške, Novog Pazara, Baljevca, Kopaonika i da naše mesto od 03. do 13. avgusta učinimo središtem svih zbivanja u široj okolini - objašnjava gospodin Lazarević.
Turnir su pomogli mnogo ljudi dobre volje, pre svih oni iz JP Skijalista Srbije", kompleks apartmana i aparthotela „Kraljevi čardaci SPA“, Hotel „Rtanj“ i Apartmani JollyKop, Restoran "ALO ALO", Cafe&Restoran RIO. Turnir su podržali i Opština Raška, Sportski savez Opštine Raška, Turistička organizacija Raška na čelu sa direktorom, gospodinom Radenkom Cvetićem. Pomoć je došla i od brojnih privatnih firmi sa teritorije Raške, i nekih sa teritorije MZ Rudnica, kao npr. od kanadske kompanije „Tethyan Resources“, koja je obezbedila neke od nagrada za pobednike svih pet kategorija: mlađe kategorije 2003/4; 2005/6; 2007/8 i 2009 i mlađe, kao i kategorije seniora.
Prva nagrada u seniorskoj konkurenciji iznosila je 100 hiljada dinara, garnituru dresova i šorceva, te besplatan vikend na bazi polupansiona za celu ekipu u Hotelu „Rtanj“ na Kopaoniku. Za drugo mesto nagrada od 30 hiljada dinara i dresovi, a za treće mesto boravak za vikend u Apartmanima JollyKop na Kopaoniku. Za seniore, kao i za mlađe kategorije bile su obezbeđene medalje i pehari. Sve pobedničke ekipe mlađih kategorija dobile su i dresove, a za prvo i drugo mesto JP „Skijališta Srbije“ i Hotel „Rtanj“ obezbedili su avanturije i adrenalinske sadržaje u avantura parku, JP „Skijališta Srbije“ vožnju žičarom, a kupanje u bazenima Hotel „Milmari“.
- Ponosni smo na to što ovaj turnir, ne samo što je bio „najjači“ na teritoriji opštine Raška, jedan od „jačih“ u kraju, što za našu MZ nije mala stvar, već i što smo ovom organizacijom želeli da mlade uz Rudnice podstaknemo da igraju fudbal, a da stanovnicima Rudnice priuštimo sadržaj u njihovom mestu. Naša poruka je bila da se i u jednom malom mestu mogu dešavati zanimljivi i prestižni događaji, i mislim da smo u tome uspeli - kaže naš sagovornik. O kvalitetu samog događaja najbolje govori podatak da su tribine tokom deset dana održavanja turnira bile dupke pune, da su za neke utakmice ad hoc improvizovana dodatna mesta, jer je interesovanje publike premašivalo očekivanja. Tokom turnira organizovan je bogat kulturno-umetnički program, a veče nakon odigranih polufinalnih mečeva priređen je koncert rock benda „Rulja“ iz Raške. Komentari za kompletnu organizaciju ovog događaja mogli bi se svesti na jedan, a to je da će svi potonji slični, imati šta i od koga da prepisuju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar