Tue02202018

Poslednja izmena:08:26:42 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE MK Mountain Resort najbolji od najboljih u takmičenja u kuvanju jela od vrganja

MK Mountain Resort najbolji od najboljih u takmičenja u kuvanju jela od vrganja

  • PDF

Najatraktivniji događaj koji okuplja najveći broj učesnika i posetilaca tokom manifestacije „Dani vrganja“ na Kopaoniku je takmičenje u kuvanju jela od vrganja. Takmičenje se uvek održava u subotu, na manifestaciji koja se odvija u prvom vikendu septembra na čuvenom Vatrištu, mestu - svetilištu Nj.K.V. Vrganju.

Ove godine takmičilo se dvanaest ekipa u četiri kategorije, a predsednik žirija, gospodin Momičilo Cakić iz Niša je priznao da nikada do sada kvalitet pripremljenih jela nije bio ujednačeniji i da je to zadalo ne male muke njemu i ostalim članovima žirija.
- Ove godine zaista su odlučivale nijanse. Što se tiče kvaliteta odgovorno kažem da su sva jela bila za čistu peticu, ali i da su pred žirijem bile propozicije kojih je morao da se pridržava. Bilo nam je izuzetno teško da donesemo neke odluke, ali isto tako i divno, jer su jela iz godine u godinu sve kompleksnija, maštovitija i ukusnija - rekao je gospodin Momčilo Cakić.
Žiri u sastavu: Momčilo Cakić, predsednik, Nikola Cvejovič (TO Raška), Filip Zečević (Kraljevi čardaci), Marko Lazić (Rtanj), Đoko Mamula (MK Mountain Resort), odlučili su da diplomu za inovativnost dodeli MK Mountain Resort.
U kategoriji pleh-roštilj, nagrade su osvojili: I Rtanj, II Živadinka Čajić, III Gostišče Krka.
U kategoriji čorbasta jela: Kraljevi Čardaci, Rtanj i MK Mountain Resort imali su isti broj bodova, ali je vaučer, prema propozicijama i odluci publike dodeljen vaučer.
U kategoriji hladna predjela: I MK Mountain Resort, II Kraljevi čardaci, III Hotel Rtanj.
Ukupni pobednik za 2017 godinu takmičenja je MK Mountain Resort.
Najteži vrganj II klase od 670g našao je Miroljub Marković, a najteži vrganj I klase koji je težio 535gr Damir Perić iz GD „Boletus“ iz Umaga, koji je uz Slavka Pajntara iz Hočevja (Dolenjsko, Slovenija) dobio posebnu zahvanicu Organizacionog odbora za učešće u ovoj manifestaciji.
Organizacioni odbor je takođe, dodelio i posebne zahvanice za pomoć u organizaciji: NP „Kopaonik“, Skijalištima Srbije, Frulaškoj sekciji KUD-a „Kopaonička frula“ iz Brusa, Miri Igrutinović iz GD „Niš“, Kopaoniku 007, GD „Vilino kolo“ iz Petrovca na Mlavi, Hotelsko-apartmanskom naselju „Kraljevi Čardaci&SPA“, Hotelu „Rtanj“, Aci Petroviću iz Niša, Gostišču
„Krka“, Dragani Bokan, GD Boletus iz Umaga, ED „Medvednik“ iz Valjeva i Živadinski Čajić iz Brusa.
Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar