Tue02202018

Poslednja izmena:08:26:42 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Znanje na prvi pogled, u Noći istraživača, u petak, 29. septembra

Znanje na prvi pogled, u Noći istraživača, u petak, 29. septembra

  • PDF

Poslednjeg petka u septembru, u više od 250 evropskih gradova održaće se 12. Noć istraživača, manifestacija čiji je cilj da pre svega mladima, približi posao istraživača, naučnika i nauku, kao jednu od najbitnijih oblasti života.

U Srbiji, dočekujemo osmu Noć istraživača i to u jedanaest gradova širom zemlje (Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Pirotu, Požarevcu, Petnici, Inđiji, Zrenjaninu, Šapcu i Subotici), ove godine pod sloganom „ZNANJE NA PRVI OGLED!“
Tim povodom održaće se nacionalna pres konferenciju, u sredu, 6. septembra u 12 sati, u zgradi Rektorata novosadskog Univerziteta, dr Zorana Đinđića 1, na kojoj će se od organizatora ove manifestacije u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu čuti najvažniji detalji. Na konferenciji govore: Jovana Zdjelarević, EU Info Point Novi Sad, dr Tanja Adnađević, koordinator projekta “ReFocuS” Noć istraživača, Institut za biološka istraživanja “Siniša Stanković”, Univerzitet u Beogradu, Marko Grković, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kragujevac, dr Aleksandra Pavlović, vanredni profesor PMF Niš i prof. dr Tijana Prodanović, redovni profesor PMF, Novi Sad.
Noć istraživača finansirana je iz programa „HORIZON 2020“ koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru potprograma Marija Sklodovska Kiri. U Srbiji pod imenom Noć istraživača postoje dva projekta ReFocuS i Cool&Hot. Koordinator ReFocuS projekta je Institut za biološka istraživanja “Siniša Stanković” sa partnerima Prirodno matematičkim fakultetom iz Niša, Zavodom za zaštitu spomenika kulture Kragujevac i Centrom za promociju nauke, dok projekat Cool&Hot koordinira Fakultet tehničkih nauka Novi Sad sa partnerima Prirodno-matematičkim fakultetom iz Novog Sada, Kreativno edukativnim centrom, Visokom tehničkom školom strukovnih studija Zrenjanin, Udruženjem naučnih komunikatora i republičkim Centrom za promociju nauke.

www.nocistrazivaca.rs
Facebook.com/nocistrazivaca
Facebook.com/nocistrazivacanovisad

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar