Tue02202018

Poslednja izmena:08:26:42 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Sionska Sabranja 2017 - Festival Vere Nade i Ljubavi u subotu u Rumi

Sionska Sabranja 2017 - Festival Vere Nade i Ljubavi u subotu u Rumi

  • PDF

Radio Eparhije sremske „Srpski Sion“ i Udruženje građana „Alternativa Ru“ organizuju „Sionska Sabranja 2017“ - Festival Vere Nade i Ljubavi“ 16. septembra na više lokacija u Rumi. Festival je dobrotvornog karaktera. Ove godine, prikupljenim sredstvima organizatori žele da pomognu deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom iz Rume i Stare Pazove. Ideja vodilja festivala je upravo sabiranje svih ljudi dobre volje, pomoć bližnjima i poruka da su svi jednako vredni pred Bogom.

Programom festivala od 9:30 predviđeno je prisustvovanje Svetoj Liturgiji u hramu Silaska Sv. Duha na apostole u Rumi.
Od 11:00 počinje Kulturno-umetnički program u porti hrama, u kome će učestvovati Dečiji crkveni hor „Blagoslov“ iz Sremske Mitrovice, Pevačka grupa „Jefimija“ iz Šapca i Deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom iz Rume i Stare Pazove (recituju). Po završetku će biti organizovana tzv. Trpeza ljubavi (posluženje) za sve prisutne u porti hrama.
Potom se od 13:00 prelazi u prostorije „Zavičajnog muzeja Ruma“ gde je otvaranje izložbe radova dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom iz Rume i Stare Pazove.
U istom prostoru sledi tribina na temu „Misija i muzika“ na kojoj će čestvovati dr Aleksandar Raković, Hadži Nikola Mijović i Dejan Vučetić (Darkvud dab). Za vreme tribine posetioci će imati priliku da pogledaju projekciju kratkog filma „Parastos“, Zorana Marinkovića (Bjesomar filmovi), snimljenog u manastiru Vitovnica 12. 4. 2008. godine, na petogodišnjem parastosu ocu Tadeju.
Od 19:00 je dobrotvorni rok koncert za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom na izletištu Borkovac u Rumi (ULAZNICA 200 dinara). Nastupaju: Nebojša Mastilović (Pirg), Vrelo, Drugi dolazak, Falkons, Eshaton i Bjesovi.
Specijalni gosti su Slobodan Marinić i viteški red „Beli Orlovi“ iz Sremske Mitrovice. Posetioci će moći da vide srpske srednjovekovne rekvizite sa snimanja serije „Nemanjići“.
Organizatori takođe najavljuju i moguće goste iznenađenja.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar