Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE U humanitarnoj akciji prikupljeno 160.000 dinara za Mionu Kojadinović

U humanitarnoj akciji prikupljeno 160.000 dinara za Mionu Kojadinović

  • PDF

Po mišljenju stručnog žirija "Bean festivala", najbolje pasulje u kotliću ove godine skuvale su sledeće ekipe…1. SREĆKOVIĆI (Beograd) 50.000 dinara2. EKSPANZIJA (Priboj) 30.000 dinara3. TEŠKA ŠARGIJA (Subotica) 20.000 dinara4. HOTEL NOVI SAD (NoviSad)5. SIVI TIĆI (Ravni Topolovac).

Ove godine, u humanitarnoj akciji BEAN festivala 2017 “Pogodi u srce”, posetioci pasuljijade mogli su da doniraju novac u posebno obeležene kutije. Novac je namenjen za dvoipogodišnju Mionu Kojadinović iz Bačke Palanke, koja je obolela od leukemije i kojoj je neophodna transplantacija koštane srži u Italiji, a prikupljeno je 160.000 dinara.
Bean festival tim posebnu zahvalnost duguje ekipi MAX iz Novog Sada kojoj je ove godine dodeljena i specijalna nagrada SOLIDARNOST NA DELU! Naime, ova ekipa (koja se prošle godine u humanitarne svrhe odrekla novčane nagrade za osvojeno 2. mesto u iznosu od 30.000 dinara), ponovo je pokazala veliku humanost i obzir prema onima kojima je pomoć neophodna. U okviru akcije “Pogodi u srce”, donirali su 500 EURA. Od tri prvoplasirane ekipe koje su osvojile novčane nagrade, za potrebe lečenje male Mione dve ekipe su donirale pola iznosa, a jedna ekipa ceo iznos novčane nagrade. Zahvalnost je upućena i ekipama EXPANSIA iz Priboja koja se odrekla novčane nagrade u iznosu od 30.000 dinara, SREĆKOVIĆI iz Beograda i TEŠKA ŠARGIJA iz Subotice, koje su se odrekle 50% iznosa novčanih nagrada od 50.000 i 20.000 dinara koje su osvojili.
Dodeljene su i specijalne nagrade brojnim ekipama:
1. Najorganizovanija ekipa, Hotel Novi Sad
2. Najoriginalniji naziv, Troprdac
3. Najoriginalniji pasulj bezglutenski, Limanski Mean Bean
4. 10 godina prijateljstva, PZ Petrovo polje (Trebinje)
5. Mala škola kuvanja, Šumska družina
6. Najoriginalniji recept, Taljani
7. Za dugogodišnju saradnju, TO Novi Bečej
8. Najmlađi učesnik, Luka Đurasović
9. Humanost na delu, MAX
10. Najvernija ekipa, Solunci
11. Najbolji pokušaj, SRCEF.
Posebna zahvalnost ekipa Bean festivala iskazala je i svim pokroviteljima, sponzorima i prijateljima festivala, kao i medijskim pokroviteljjima, bez kojih organizacija festivala teško da bi bio moguća. Zahvalnost je upućena i svim ostalim učesnicima na ovogodišnjem druženju.
Naredni, 14. susret, zakazan je za 2018. godinu otprilike u ovo isto vreme na čenejskom Salašu 137 koji je i ove godine svim učesnicima i posetiocima BEAN festivala bio odličan domaćin.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com