Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Ana Brnabić: Svako poštovanje Vršcu

Ana Brnabić: Svako poštovanje Vršcu

  • PDF

Sinoć su uz prisustvo državnog vrha Republike Srbije, otvoreni jubilarni 60-ti „Dani berbe grožđa“ u Vršcu. Svečanim činom predaje ključeva grada Vinku Loziću, gradonačelnica Vršca, gospođa Dragana Mitrović, je na simboličan način, u dane trajanja manifestacije, ovu dužnost prenela na Sterijino čedo, boema starog 172. godine, čime je zvanično otvorila manifestaciju, koja ove godine beleži ne mali jubilej, 60 godina trajanja. Tom prilikom ona je istakla nemerljiv značaj ove turističko-privredno-kulturne manifestacije kako za opštinu, tako i njene stanovnike, u kojoj danas ima 50 porodica koje egzirstiraju zahvaljujući piću boga Bahusa.

Položaj i trasiranje budućeg razvoja kraja u kontekstu vinove loze i vina, prepoznat je i priznat sa najviših državnih instanci, o čemu je svedočilo prisustvo premijerke, gospođe Ane Brnabić, kao i ministra poljoprivrede, gospodina Branislava Nedimovića i ministra za inovacije i tehnologiju, gospodina Nenada Popovića.
Premijarka je tom prilikom istakla da postoje dve stvari koje su važne za jednu zemlju, a to je da čuva tradiciju i kulturno nasleđe, a sa druge strane da podržava mlade. Bez te dve stvari nema budućnosti, a Vršac ima obe, naglasila je premijerka. Čestitala je Vrščanima na čuvanju i negovanju Grožđebala tokom 60 godina. Ona je istakla da se potencijal razvoja Vršca ogleda kroz razvoj manifestacionog turizma, a privredni razvoj, kroz razvoj vinarstva i vinogradarstva. Boraveći tokom dana u Vršcu, premijerka se uverila da je Vršac zaista grad budućnosti jer je fokusiran i na tradiciju i na mlade.
- Svako poštovanje Vršcu - istakla je Ana Brnabić.
Premijerka i ministri su u toku dana posetili Startit centar u Vršcu, nastojeći da u razgovoru sa građanima dođu do ideja na koji način država može da pomogne malim poljoprivrednim proizvođačima i mladima koji se bave informacionim tehnologijama.
Pokrovitelji 60 „Dana berbe grožđa“ su Grad Vršac, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.
Organizator Grožđebala 2017., kao i ranijih godina je Turistička organizacija Vršca, a suorganizatori: NVO „Promocija“, Edukativni centar za razvoj turizma Vršac, Banatski vinski red „Sveti Teodor“.
Sponzori manifestacije su: UniCredit Bank, SMATSA Vazduhoplovne akademije (SАА) u Vršcu, JKP „2. oktobar“ Vršac, Žitobanar AD, JAT Privredna avijacija Beograd.
Ovaj događaj je realizovan uz pomoć brojnih prijatelja i medijskih partnera, među kojima je i portal TopSrbija.com ..
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com