Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Klub ekstremnih sportova Izazov, mesto koje treba posetiti

Klub ekstremnih sportova Izazov, mesto koje treba posetiti

  • PDF

Vršački Dani berbe grožđa nisu samo Vinska ulica, Dečji maskembal, Vršački karneval i ostala događanja na Trgu Svetog Teodora Vršačkog i duž Dvorske ulice, brojni koncerti na velikoj bini u centru grada. Ova turističko-privredno-kulturna manifestacija pored vinogradarstva i vinarstva nastoji da što više promoviše svoj grad i sve sadržaje koji su za njega vezani.

Iz godine u godinu sve su brojniji sportski sadrži, od VI Grožđebalske ulične trke, 3. Internacionalnog vespa skupa, takmičenja u sporoj vožnji tehničkoj spretnosti, takmičenja u sportskom ribolovu na Vršačkom jezeru, Biciklističkog karavana „Biciklom na Put vina“, Grožđebalskog Rugby turtnira veterana do IV Vršačkog Bulder Fest-a, disciplini u sportskom penjanju u savladavaju stena do četiri metra visine, te korišćenju strunjača umesto užeta, što doprinosi slobodi kretanja penjača i atraktivnosti same discipline - kako za penjače tako i za posmatrače. Domaćin svih sportskih susreta sa konotacijom na ekstremno je Klub ekstremnih sportova "Izazov" situiran na šumskom putu na Vršačkim planinama, sa pogledom na Crkvu Svetog Teodora Vršačkog i panoramskim pogledom na ceo Vršac. Vrščani vole da kažu da je sa terase Kluba „Izazov“ pogled na njihov grad najlepši. Svake godine Turistička organizacija Vršac u vreme manifestacije nastoje da brojne goste upoznaju sa svojim gradom. Pored tradicionalnih tura: obilaska grada (Tri gradska trga, Crkva Sv. Nikole i Sv. Gerharda, Gradskog muzeja); Vršačkih planina (Vršački zamak, Vidikovac, Crkva Sv. Teodora); Put vina (obilazak vinogorja do vinskog sela Gudurice uz degustaciju vina).
Ove godine za grupu novinara iz Rumunije i Srbije organizovan je odlazak do Kluba „Izazov“, još jednog zanimljivog lokaliteta Vrščana, da pokažu nešto novo i daju priliku za fotografisanje grada „sa vrha“. A u Klubu novinare je dočekao gospodin Lazar Lazarević poznat kao Laza, predsednik „Izazova“ koji je ujedno sa sinom Mihailom domaćin ovog mesta, dok je gospodin Đorđe Gic, prijatelj kuće, i uvek prisutan da pomogne oko pripreme jela, kuvao fantastičan gulaš od divljači. Bilo je tu još drugih đakonija, pa tako ni petnaestominutni pljusak koji je sve iznenadio, kao i čuveni vršački vetar, koji je na kratko pokazao svoje ćudi, samo su doprineli da ono što su vođe puta, Jasna Živković i Milena Maksimović i sam naziv kluba obećale, uz zadovoljstvo i ispunile.
Ovo mesto se može uvek posetiti, ali domaćini će vas dočekati samo ako se najavite. Ovo mesto gde se ne retko organizuju rock žurke i filmske projekcije. Sve informacije se mogu naći na Facebook stranici Klub „Izazov“.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com