Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Ansambl Vila u Kraljevskom teatru u Solunu

Ansambl Vila u Kraljevskom teatru u Solunu

  • PDF

Ekskluzivno učešće ansambla „Vila“ u predstavi „Dnevnik“ grčkog ansambla ELETEP iz Atine, 24.09.2017. godine u 20.00 časova u Kraljevskom pozorištu u Solunu, u predstavi, koja je na visokom umetničkom nivou promovisala Grčko kulturno nasleđe i odnos grčkog naroda prema prijateljskom Srpskom narodu.

U predstavi tipa etno mjuzikla viline mlade umetnice Isidora Čamdžić, Jovana Vasin i Milica Vinkić svojim emotivnim nastupom izazvale su suze kod probirljive solunske publike. Devojke iz ansambla „Vila“ učestvovale su u delu predstave koji govori o bombardovanju Srbije 1999. godine i odnosu Grka prema ovom nemilom događaju.
Predstava je rađena po dnevniku bake grčke književnice koja je u teškim vremenima za Srpski narod primila u svoj dom tri srpske devojčice sa Kosova i Metohije. Ona je u svom dnevniku opisala radost usled završetka nemilog događaja i tugu zbog rastanka sa mladim Srpkinjama, koje je zavolela kao svoju decu. Predstava se završava emotivnom scenom rastanka od Grčke porodice i mladih devojaka sa Kosova i Metohije. Ova scena u publici nikog nije ostavila ravnodušnim, a mnogima je naterala suze na oči.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com