Sun02182018

Poslednja izmena:10:44:08 PM

Back HRANA I PIĆE VINO Vinski viteški red “Singidunum” iz Beograda

Vinski viteški red “Singidunum” iz Beograda

  • PDF

Ne znam zašto ljudi prodaju vino jer ne znam šta pametnije mogu za taj novac da kupe!
Veliki majstor: Slavko Bjeković
Kancelar: Miloš Kalapiš Ime reda preuzeo je od prvog imena Beograda, koji se kao Singidunum javlja u poslednjoj deceniji I veka nove ere.

Vinski red vitezova vina „Singidunum“ osnovan je kao peti vinski viteški red u Srbiji, na svečanoj sednici održanoj u Smederevu, 6. marta 2010. godine, u čijem radu su učestvovali i predstavnici Privredne komore Beograda, čime su ispunjeni svi preduslovi potrebni za osnivanje nacionalnog vinskog viteškog reda i za njegovo pristupanje evropskoj asocijaciji.
Članovi ovog vinskog reda poznati su po svojim aktivnostima, intenzivnoj saradnji sa drugim viteškim redovima. Sebe smatraju za najodanije poštovaoce vina, zaštitnike, promotere tog najstarijeg i najzdravijeg pića i trude se da daju svoj doprinos na stvaranju kulture proizvodnje i potrošnje vina. Njihov zadatak je i propagiraje i širenje vinske priče među “nevernike”. Vredno rade na uzdizanju kulta vina i njegovom odvajanju iz porodice drugih pića. Posebno važnim smatraju rad da najbolja vina svoje zemlje razmenjuju sa vitezovima drugih zemalja. Veoma važan aspekt rada VVR „Singidunum“ je na razvoju vinskog turizma. U vinu je istina i zdravlje, kažu vitezovi, ali i veliki turistički i privredni potencijal. Srbija sa svojim prostranim vinogorjima i sve boljim vinima, sve manje zaostaje za onim iz evropskih vinskih centara u Francuskoj i Italiji.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar