Sun02182018

Poslednja izmena:10:44:08 PM

Back HRANA I PIĆE VINO Konkurs za najlepšu pesmu o vinu povodom Dana mladog Portugizera

Konkurs za najlepšu pesmu o vinu povodom Dana mladog Portugizera

  • PDF

Ove godine će se održati jubilarni 10. Dan mladog Portugizera. Organizatori - Vinarija Mačkov podrum Save Jojića, osim što priređuju veliku svečanost u slavu vina, ljubavi, umetnosti, i fruškogorske tradicije, zajedno sa Srpskom čitaonicom iz Iriga raspisali su i Konkurs za najlepšu pesmu o vinu.

Konkurs za najlepšu pesmu o vinu traje od 1. do 30. oktobra 2017. Svi detalji se mogu pronaći na internet stranici www.mackovpodrum.co.rs ili u Srpskoj čitaonici u Irigu
(022/461-275).
Žiri će nakon završetka konkursa da odabere tri najlepše pesme, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti Dan mladog Portugizera koja će se održati 16. novembra 2017. u centru Novog Sada.
Pobednike čekaju i vredne nagrade, kako novčane tako i u vidu proizvoda Mačkovog podruma, a osim toga sve pesme koje žiri uvrsti u uži krug će biti objavljene u kompilaciji pesama iz ovog takmičenja. Tako su sve pesme iz užeg kruga prvih pet godina konkursa objavljene ove godine pod nazivom „Vino je poljubac postojanja“, što je ujedno i naslov pobedničke pesme iz prve godine konkursa.
Srpska čitaonica iz Iriga je najstarije čitalište na našim prostorima, osnovano 1842. godine i imala je veliku ulogu u očuvanju kulture i tradicije.
Mačkov podrum je porodična vinarija iz Iriga, veoma posvećena tradicionalnim vrednostima, u kojoj danas radi šesta generacija vinara.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Komentari  

 
0 #1 Stevan 11-10-2017 12:42
Postovanje za Savu i porodicu.
Mnogo ulaze u vinogradarstvo i usput produzava tradiciju,kao ljubitelj porodicnih i kulturnih vrednosti.
Srecno i puno uspeha.
Stevan B. Bojic-Moracki
Citiraj
 

Dodaj komentar