Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Poziv na WESTM 2017. i tradicionalnu dodelu Tirističkih prizmi

Poziv na WESTM 2017. i tradicionalnu dodelu Tirističkih prizmi

  • PDF

Sajam WESTM 2017. (Winter Events & Spa Travel Market), 4. Poslovni sajam za MICE industriju Jugoistočne i Centralne Evrope u organizaciji Turističke prizme d.o.o. iz Novog Sada, biće održan u hotelu CROWNE PLAZA u Beogradu. U toku dva dana sajma (16. i 17. oktobra 2017. godine), preko 100 organizatora kongresa, seminara i drugih događaja, hotela i drugih smeštajnih kompanija, kongresnih centara, turističkih organizacija i agencija, kao i ponuđača pratećih uslugau okviru kongresne (MICE) industrije, imaće priliku da napravi nove kontakte i dogovori poslove za godine pred nama. Prošle godine, 79% učesnika je ocenilo svoje celokupno zadovoljstvo događajem kao „Odličan“ i „Veoma dobar“.

WESTM ima za cilj uspostavljanje bolje saradnje između turističkih privreda zemalja Jugoistočne i Centralne Evrope, kao i sa kompanijama izvan Evrope zainteresovanim za saradnju sa našom regijom. Pored sastanaka jedan-na-jedan koji su osnova WESTM-a, učesnici će imati prilike i da se upoznaju sa najnovijim trendovima i da usvoje nova znanja u oblasti primene informacionih tehnologija u MICE industriji i turizmu, na konferenciji koja je sastavni deo događaja. Ovogodišnji predavači dolaze iz Francuske, Srbije, Hrvatske i Mađarske, Velike Britanije, Turske, Belgije...
Interesovanje za Srbiju i regiju iz godine u godinu raste što pokazuje i veliko interesovanje, i organizacija događaja dolaze na ovogodišnji WESTM iz 15.zemalja. WESTM počinje 16. oktobra u 10,00h.
Sajamske dane sadržajno će obogatiti i tradicionalna dodela PRIZMI.
Redakcija Turističke prizme je sada već davne 1997. godine pokrenula akciju „Za novi kvalitet u turizmu“. Od samog početka ideja vodilja je bila podizanje nivoa turističkih usluga i stimulacija inovativnih poduhvata u turističkoj industriji regije. Zajedno sa kolegama iz raznih redakcija (članovima žirija) koje prate turizam u zemljama u kojima se vodi akcija, Redakcija je nastojala da nagradi one koji to zaista zaslužuju.
U početku akcija je vođena u onom delu koji je preostao od bivše Jugoslavije da bi ubrzo, kao i izdanje bila proširena na čitav EX YU prostor, a poslednjih nekoliko godina obuhvaćena je i regija pa su Prizme dodeljivane u Bugarskoj, Albaniji i Mađarskoj.
Međunarodni novinarski žiri radio je ove godine u sastavu; Svetlana Zrilić RTS, Slavko Jovanović- predsednik FIJET-a Srbija, Kamenko Milenković-RTV, Sladjana Jašarević -BN TV i Dario Novarlić- Start BIH, Sanja Golubović - Caffe Montenegro Crna Gora, Oliver Branković -MKTV Makedonija, Drago Bulc - predsednik Udruženja turističkih novinara Slovenije, Tina Čubrilo Eterović - predsednik FIJET-a Hrvatska i Karin Mimica-Gastronaut Hrvatska, Đordje Mihajlović - Turistička prizma, predsednik žirija.
Žiri je ove godine odlučio da u akciji „Za novi kvalitet u turizmu“ dodeli svega 10 priznanja što najbolje govori o veoma oštroj selekciji i nameri da akciju zadržimo kao i do sada na visokom nivou.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com